avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Nevirare salarii de catre banca din cauza unei popriri ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Nevirare salarii de catre banca din cauza unei popriri pe contul primariei

Buna ziua,
Eu si mai multi colegi care lucram intr-o institutie de stat (primarie) avem o problema, in sensul ca avem cont la aceeasi banca, primaria a trimis op-urile la Trezorerie pentru salarii, Trezoreria a virat banii, dar banca nu ne-a alimentat conturile pe motiv ca Primaria are poprire pe un cont deschis la banca. Poprirea pe acest cont este pentru o datorie a primariei si nu a salariatilor, fiind ilegala. Noi consideram ca suntem in drept sa-i actionat in judecata, avand in vedere ca aceste salarii nu ne-au fost virate cateva zile(inca mai asteptam), banca facand ceva care nu este in conformitate cu legea. Rugamintea mea este, cine este in tema, sa ne indice cadrul legal pe care sa-l invocam, avand in vedere ca s-au tot schimbat si Codul de procedura civila, si Codul civil si Codul Fiscal. Va
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 11:55, 15 Aprilie 2013
Doamna,

Sicer mi-e foarte greu sa cred ca Banca este de vina. Daca trezoreria a virat banii in contul Primariei, primaria ii poate ridica cash cu copii de pe statele de plata si o declaratie pe prorpie raspundere ca nu a virat banii, chiar daca este contul blocat

Cred ca sefii va mint ca banca este de vina si problema adevarata e in alta parte.

Nu strica sa verificati la banca respectiva daca e asa.
Ultima modificare: Luni, 15 Aprilie 2013
ContSters214341, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum platesc impozitele la buget daca am contul blocat ? danaradu90 danaradu90 Buna ziua ! Contul este blocat de ANAF si vreau sa stiu cum pot plati impozitele la salarii si TVA-ul, nu vreau sa se adune datorii la buget. Multumesc (vezi toată discuția)
Taxele juridice dorinv dorinv Pot plati la banca, direct, cash, taxe de timbru, in contul primariilor, ca apoi cu chitanta ce eventual o va emite banca, atasata la cerere, sa cer...de ... (vezi toată discuția)
Executari popriri pe cont Kristinka Kristinka Buna ziua, Am cont de salariu deschis de angajator banca X. In luna noiembrie aveam un disponibil provenit din drepturile mele salariale. In acea luna a ... (vezi toată discuția)