A-ti incercat sa cereti o ancheta sociala ( asistentilor sociali din Italia )la domiciliul dumneavoastra in Italia ?
Ar trebui sa va ajute , pentru ca dupa ancheta ei o sa va dea un document numit ''relazione''.
In momentul de fata ma ocup de un caz de rapire facut de o romanca.A plecat din Italia cu fetita in Romania.Nu am inteles daca ai cerut ajutorul autoritatilor centrale romanesti pentru a cere italiei intrarea copilului imediat.
Suna la aceste numere de telefon( autoritatea centrala romana )
Cere informatii, ei sunt foarte amabili.Ar trebui sa sti ca nu trebuie sa iei un avocat pentru ca Conventia de la HAGA , adica ei ( autoritatea centrala romana) trebuie sa te reprezinte in relatia cu autoritatea centrala italiana.
Stiu ca dureaza mult , dar nu ai ce pierde tinand cont ca se ocupa ei de tot.
ce se intampla?
In momentul in care autoritatea centrala romanesca pleaca pe acest drum, incepe si cere autoritati centrale italiene de a deschide un dosar de rapire minor .
Autoritatile centrale italiene verifica daca minorul se afla pe teritoriul italiei si deschide proces chiemand in Judecata persoana care a rapit minorul.In procesul din Italia o sa fi reprezentata de cei mai buni avocati care lucreaza pentru statul italian si nu trebuie sa platesti avocatul pentru ca fiecare tara isi plateste propriile chieltuieli.
Suna cat mai repede.
Iti dau si informatiile autoritatii centrale italiane.
secretara directoarei Iovine: 00390668188326 sau 331 la sfarsit
Ei nu vorbesc romaneste.
bafta
Am avut si eu aceeasi problema.Am divortat in Decembrie 2007 in Bucuresti la sectorul 3. Nici un avocat nu auzise de asa ceva. Documentul exista. L-am luat de la judecatoria sectorului 3 unde am facut divortul.Eu cand am fost la judecatorie am avut probleme pentru ca nu stiau ce document e acesta.Dar ce crezi , am intrat la judecatorul de serviciu , am cerut sa ma asculte 1 minut pentru ca nimeni nu cunoaste raspunsul la problema mea.Doamna judecator a fost amabila , a sunat un alt judecator si au rezolvat immediat problema. Era primul certificat care il eliberau .Aveau decat 1 model dar mi l-au dat .
Bafta.