Buna ziua,
Sotia mea care incepand cu 19 dec 2011 se afla in CIc pana la 3 oct 2013 poate accesa fonduri Ue nerambursabile fara sa afecteze primire indemnizatiei? Am cautat pe site-ul lor si nu am gasit mare lucru sau ceva concret. Trebuie deschisa firma sau PFA si ma gandesc ca se vor inregistra venituri profesionale sau cel putin activitate. Ma puteti ajuta va rog cu un articol concludent sa-mi dau seama daca odata accesate aceste fonduri intervine suspendarea platii indemnizatiei?
Multumesc!
Mihai
buna ziua,
Cazul: o doamna de 52 ani a primit pensie de boala (gr 2) in perioada 02.2007- 02.2011 . La reevaluare s-a hotarat ca doamna este apta de munca.
Intrebare 1 : isi poate depune acum dosarul pt a primi somaj? Are pe cartea de munca un an incheiat inainte de a se pensiona.
2 . Daca da, de unde poate lua adeverinta sa faca plata contributiei la somaj daca firma la care a lucrat ultima data nu mai exista?
Multumesc.
Mihai
Imi cer scuze nu cred ca am selectat corect subforumul, dar va rog totusi sa-mi raspundeti daca se poate.
In privinta renuntatului, nu sunt dobitoc, am mai scris am facut tabele, sezizari, reclamatii atat la asociatia de propr cat si la firma respectiva dar fara succes. Suntem legate 3 scari de bloc la acelasi gigacalorimetru si dupa el se calculeaza. Cine nu este acasa sa le citeasca ii se baga un consum pausal mediu zic ei care ajunge la 750 lei pt un apt de 2 camere cu 42 mp. Daca vi se pare normal si tot ma acuzati ca defaimez firma respectiva... atunci eu nu mai am ce zice. Am facut tabel cu care s-a mers la sediul firmei respective si ni s-a spus ca tot ei vor calcula chiar de nu-i mai lasam sa citeasca si vom primi prin pausal un consum mediu lunar care am scris mai sus cat inseamna. Si nu vb aiurea, chiar s-a intamplat unui vecin sa-i vina atat caldura intr-o luna.
Multumesc pt legea 296/2004 am s-o studiez si pe-asta .
Ideea e ca vrem sa le dam jos, niciunul de pe scara nu e multumit. Si daca spun ca de vorba buna nu se poate inseamna ca am incercat totul si n-a mers. Si mai mentionez si ca presedintele asociatiei e de partea lor #-o
ok multumesc , am sa caut si am sa citesc. Mi se pare ceva fantastic sa nu putem renunta la serviciile aceste firme :( . Hotie la drumul mare #-o .
Multumesc inca o data.
Ok e repartizata de ei. Problema e ca inca nu stim cum o repartizeaza ei, fac un calcul in functie de unitati, care calcul nu ne-a dus capul pe niciunul din bloc sa-l intelegem. Ideea ea ca vrem sa renuntam la ei ca si prestatori de servicii in asa fel incat sa nu mai inghetam de frig in casa si sa platim 3 mil. Deci care e metoda? Sa-i dam in judecata firma sau asociatia?
buna ziua,
blocul in care locuiesc are contract de prestari servicii (repartitoare de caldura) inca din anul 2004. platim foarte mult si inghetam de frig. Am facut numeroase sesizari si reclamatii la asociatia de propietari si nu putem sa le dam jos.Avem 14 semnaturi din 20 de apartamente din care alte 3 apartamente au centrala.
Cum putem totusi sa scapam de ele,iar caldura sa ne fie facturata de regia de termoficare?