buna ziua. As avea o intrebare va rog., sunt din timisoara, lucrez ca si conducator tramvai la regia autonoma de transport. Mai nou ne obliga sa semnam contracte de garantie stipuland legea 54/1994. ca si vatman nu avem nimic in comun cu legea gestiuni,zic eu? este legal ca peste noapte sa fim facuti gestionari,neavind in fisa postului nici o obligatie de genul celei relatate mai sus?
Buna seara!De la pronuntarea divortului fosta sotie neglijeaza copilul nostru minor, (uitarea copilului in fata calculatorului,dezinteresul ei fata de programul de masa,etc.) lipseste de acasa nejustificat ore intregi,la scurt timp si-a gasit un nou iubit,copilul ramine singur,sau in fericitul caz cu mama ei.Care este posibilitatea legala de-a o putea constringe sa aibe grija de copil?Mentionez ca nu mai locuiesc la aceasi adresa,dar urmaresc indeaproape inrautatirea situatiei.
actiunea a fost suspendata din partea reclamantei, si dosarul a fost repus pe rol. In aceasta perioada am fost alaturi de copilul meu, atat financiar, cat si parintesc.
multumesc de raspuns. Va aduc la cunostinta precizari: in august nu am fost citat la domiciliu, cred ca s-a mers pe toate datele existente deja la dosar( dosarul din martie), nefiind necesare ulterior niciun altfel de acte, doar adeverinta salariala de venit. Cat despre copiii, uneori sunt arme in mainile unor parinti frustrati.
In martie 2010 fosta sotie a introdus actiunea de divort, insotita de cererea pensiei alimenitare la judecatoria resedintei. Dupa aproximativ 3 saptamani a luat legatura cu avocata ei, amanand judecarea dosarului,motivand impacarea partilor. Dupa 5 luni, a introdus dosarul pe rol. Rugamintea mea este de a-mi raspunde de cand se ia in calcul pensia alimentara? din martie sau din august?