avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1131 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... O mama imorala!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

O mama imorala!

Buna seara!De la pronuntarea divortului fosta sotie neglijeaza copilul nostru minor, (uitarea copilului in fata calculatorului,dezinteresul ei fata de programul de masa,etc.) lipseste de acasa nejustificat ore intregi,la scurt timp si-a gasit un nou iubit,copilul ramine singur,sau in fericitul caz cu mama ei.Care este posibilitatea legala de-a o putea constringe sa aibe grija de copil?Mentionez ca nu mai locuiesc la aceasi adresa,dar urmaresc indeaproape inrautatirea situatiei.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:59, 9 Februarie 2011
Dvs. ati solicitat incredintarea minorului la divort?
Spuneti ca dupa pronuntarea hotararii se intampla cele aratate de dvs.
Daca ati solicitat incredintarea minorului si sunteti in termenul de apel, puteti formula apel impotriva sentintei.
In apel se poate solicita suplimentarea probatoriilor.
Daca nu va aflati in situatia de mai sus, o discutie cu mama minorului in sensul unei redresari a situatiei expuse nu ar strica , mai ales ca este bine ca aceasta sa cunoasca faptul ca masura incredintarii unui minor poate fi schimbata de catre instanta, in situatia in care tatal solicita acest lucru ulterior pe calea unei actiuni de reincredintare si dovedeste ca imprejurarile avute initial de catre instanta la luarea acestei masuri s-au schimbat.
In calitate de tata,ar trebui sa discutati cu mama copilului in interesul acestuia.
Daca nu introduceti o actiune pentru incredintarea minorulrui in cazul in care puteti face dovada,prin probe ca acesta are conditii mai bune la dvs.
Daca sunteti in termen introduceti apel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare minor raylar raylar buna ziua am si eu o intrebare in urma divortului fetita mea in varsta de 11 ani a fost incredintata sotiei netininduse seama de faptul ca anchetele sociale ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor corne_daria corne_daria buna ziua .un prieten are nevoie de sfatul d-voastra.prietenul este intr-un divort si ar dori ca fetita sa locuiasca cu el avand in vedere ca a divortat de ... (vezi toată discuția)
Custodie temporara copil delia_cj delia_cj In urma divortului de acum 2 ani am obtinut custodia copilului,cu obligatia tatalui de a plati pensie de intretinere.Mentionez ca tatal plateste o pensie de ... (vezi toată discuția)