Tatal trebuie sa introduca in Instanta actiune de reincredintare minor.Atentie reincredintarea se da pana la 18 ani sau 26 ani,cu obligatia parti adverse de a contribui ,cu pensie alimentara!Bunicii copilului pot de asemenea sa primeasca incredintarea minorului doar daca introduc in Instanta actiune in acest sens!
nu credem ca este asa de important la cine se afla copilul in intretinere, cred ca este mult mai important cum ii merge copilului, cum se simte si cat de mult simte ca este iubit de ambii parinti.In ceea ce priveste schimbarea care doriti sa o faceti, nu credem ca este foarte importanta...;) daca aveti o buna intelegere intre voi, parintii,nu este important sa faceti aceasta schimbare prin instanta, ci pe cale amiabila.Este mult mai simplu si mai eficient.Cu o singura conditie,sa reusiti sa va intelegeti....:thumbup:
Incredintarea temporara , doar pt o imposibilitate de a intretine financiar minorul nu exista, gandesc ca un copil nu poate fi "pasat " de la un parinte la altul....doar daca este in interesul minorului....
Insa interesul minorului ar fi constituit fara a exista o perioada determinata ....Reincredintarea va putea opera daca s-a schimba realitatea de fapt concreta , existand alta situatie favorabila minorului.....
Situatia favorabila pt copil,daca ar fi reincredintata tatalui ,ar exista doar dpdv financiar.Tatal nu doreste sustinerea financiara a copilului,doar daca ii este reincredintat lui cu acte.Eu nu doresc sa-mi "dau" copilul,dar fiind pe punctul de-mi pierde serviciul si cu rate la un credit ipotecar,deocamdata nu gasesc alta solutie.De aceea am dorit reincredintare temporara,poate intre timp voi gasi solutii.
Masura incredintarii este o masura temporara, prin sine. Astfel, daca de la data incredintarii minorului unuia dintre parinti s-au schimbat unele conditii astfel incat reincredintarea minorului celuilalt parinte ar fi, in momentul depunerii cererii de reincredintare, mai favorabil pentru minor, instanta va admite cererea. Imprejurarile de fapt pe care ni le-ati relatat, instabilitatea financiara in care va aflati si imposibilitatea crearii unui cadru adecvat minorului pentru cresterea si educarea acestuia. Obligaţia de a creşte copilul constă în aceea că părinţii trebuie să asigure bunăstarea materială şi spirituală a copilului, îngrijind de sănătatea şi dezvoltarea lui fizică, de educarea, învăţătura şi pregătirea profesională a acestuia.
Tatăl copilului va introduce o acţiune de reîncredinţare minor, dv. veţi fi de acord, instanţa - pe baza probelor ce se vor administra - dacă va stabili că este în interesul major al minorului măsura reîncredinţării, va admite cererea, cu obligarea dv. la plata pensiei de întreţinere în favoarea minorului în cuantum de 1/4 din media veniturilor dv. nete obţinute pe ultimele 6 luni, instanţa neputând ţine însă seama de creditele bancare pe care le aveţi sau de alte datorii, cu excepţia unor datorii de întreţinere în favoarea altor minori ai dv., ceea ce nu este cazul în speţă. Dacă nu există înţelegere între foştii soţi, trebuie să solicitaţi instanţei stabilirea unui program de vizitare al minorului în favoarea dv. pentru că, altfel există riscul ca fostul soţ să nu vă lase să aveţi legături personale cu minorul decât în baza unei hotărâri judecătoreşti.
Pe cale de consecinţă, trebuie să puneţi în balanţă toate aceste aspecte, să vedeţi dacă plata unei pensii de întreţinere în favoarea minorului la care veţi fi obligată de instanţă este mai mică decât suma afectată minorului în prezent, dacă relaţiile afective dintre mamă-fiu nu vor fi afectate prin această măsură de reîncredinţare, dacă copilul dv. are 10 ani si consimte la aceasta, dacă poate fi considerat ca unic criteriu de reîncredinţare al minorului doar faptul că tatăl acestuia are un venit mai mare şi stabil, dacă...dacă...dacă...
Eu vă recomand să introduceţi dv. o acţiune de majorare a pensiei de întreţinere a minorului la veniturile actuale ale tatălui acestuia având în vedere faptul că pensia a fost stabilită acum 2 ani de zile, dată de la care s-a mărit şi venitul minim pe economie, implicit veniturile debitorului şi, în cazul în care, cu rea-credinţă, nu achită pensia 2 luni consecutiv, să-i faceţi plângere penală de abandon de familie.;)