avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Reincredintare minor prin ordin prezidential
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Reincredintare minor prin ordin prezidential

In urma unui proces de divort copilul minor a fost incredintat tatalui iar mamei i s-a stabilit de plata pensie de intretinere. Ulterior, tatal a parasit locuinta, minorul, chiar si localitatea. Mama, desi ingrijeste minorul are de achitat in continuare pensie de intretinere. Prin introducerea actiunii de reincredintare, mama minorului primeste data de judecata peste 12 luni. In acest interval, in mod nedrept trebuie sa achite in continuare pensie de intretinere. Sistarea pensiei de intretinere din partea mamei s-ar putea obtine mai repede, doar cu ordin prezidential. Ma poate ajuta cineva in acest sens? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:18, 21 Noiembrie 2010
Probabil ca va referiti la ordonanta presedintiala data de catre instanta in anumite cazuri dar una din conditii este sa nu se prejudece fondul.Conditie care nu cred ca poate fi indeplinita in acest caz.
Avand in vedere ca minorul se afla in ingrijirea parintelui caruia nu is-a incredintat minorul, parinte care insa este obligat in acelasi timp la plata pensiei de intretinere, parerea mea este ca nu va impiedica nimic sa solicitati sistarea pensiei pe dreptul comun si nu pe calea ordonantei presedintiale.
Spun ca nu pe calea ordonantei pentru ca sunt instante care resping ordonantele pe pensia de intretinere, desi in cazul de fata din punctul meu de vedere sunt motive pentru a fi admisa.
Si as mai formula si o cerere de preschimbare a termenului de judecata-12 luni termen in reincredintare minor e absolut ....fara cuvinte.:stunned:
Angajati avocat.
faceti o cerere de ordonanta presedintiala avand caracterul urgent al cererii.
Multumesc de sfat domnule avocat Athe! M-ati ajuta si mai mult, daca mi-ati spune si cum anume sa fac acest lucru. Va multumesc!:)
faceti o cerere scrisa in care sa explicati ce doriti si de ce considerati ca are caracter urgent solutionarea ei de catre instanta de judecata.va intemeiati cererea pe art 581 cod procedura civila.

Alte discuții în legătură

Dreptul familiei ganya ganya in afara de actiune de divort ce am mai putea face in cazul in care mama abandoneaza familia ? (vezi toată discuția)
Divort cu minor norocel_bab norocel_bab intr-un divort cu minor,copilul a fost incredintat mamei in prima instanta (minorul avind 15 ani) acesta ne fiind intrebat in mod concret cu cine vrea sa ... (vezi toată discuția)
Custodie temporara copil delia_cj delia_cj In urma divortului de acum 2 ani am obtinut custodia copilului,cu obligatia tatalui de a plati pensie de intretinere.Mentionez ca tatal plateste o pensie de ... (vezi toată discuția)