avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... gestiunea tramvaiului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

gestiunea tramvaiului

buna ziua. As avea o intrebare va rog., sunt din timisoara, lucrez ca si conducator tramvai la regia autonoma de transport. Mai nou ne obliga sa semnam contracte de garantie stipuland legea 54/1994. ca si vatman nu avem nimic in comun cu legea gestiuni,zic eu? este legal ca peste noapte sa fim facuti gestionari,neavind in fisa postului nici o obligatie de genul celei relatate mai sus?
Cel mai recent răspuns: cocoriciu , utilizator 12:55, 17 Septembrie 2011
In intelesul Legii 22/1969, gestionarul este acel angajat "care are ca atributii principale de serviciu primirea, pastrarea si eliberarea de bunuri aflate în administrarea, folosinta sau detinerea, chiar temporara, a unui agent economic, indiferent de modul de dobandire si de locul unde se afla bunurile".

Intrucat atributia principala de serviciu a vatmanului este conducerea tramvaiului in conformitate cu reglementarile din domeniu, opinez ca obligarea dvs. de a deveni gestionari este cel putin nepotrivita, ca sa nu spun de-a dreptul, nelegala, din perspectiva Legii 92/2007 a serviciului public de transport local si a actelor normative emise in aplicarea acesteia, dar si din perspectiva Codului rutier si a Regulamentului de aplicare a acestuia.
multumesc frumos de raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantie cosminia cosminia Buna ziua, am si eu o intrebare daca poate cineva sa ma ajute. Care este legea (daca exista ) prin care se opreste garantie salariala in cazul ... (vezi toată discuția)
Director = gestionar al bunurilor unitatii ? oanaportar oanaportar - directorul unitatii are Contract individual de munca - in unitatea pe care o conduce exista mai multe bunuri 1. - directorul unitatii are calitate de ... (vezi toată discuția)
Constituire garantie materiala danny61 danny61 buna seara. sunt angajatul unei scoli in functia de pedagog scolar. cum scoala nu are post de casier am primit ca sarcina de serviciu aceasta functie. dupa o ... (vezi toată discuția)