am fost citat ca intervenient intrun proces intre societatea la care am fost asigurat rca si o alta casco in urma unui accident auto pt ca acesta din urma sa i-si recupereze paguba provocata de mine asiguratului lor. reclamanta cere recuperarea a 15000 lei costul reparatiei, cheltuieli de judecata si onorariu avocat. am intrat pe siteul judecatoriei sector 3 si scrie la solutie :admite in parte cererea ca intemeiata. obliga parata sa plateasca o suma de ... lei cheltuieli de judecata .cu recurs. alt termen de judecata nu mai este precizat. intrebarea mea este la ce se refera acest IN PARTE ?
si totusi in cazul in care societatea de asigurare casco nu-si recupereaza suma solicitata poate da in judecata soferul vinovat sa plateasca? chiar daca acesta avea rca valabil , nu a contestat pv emis de politie si pe pv emis de politie scrie ca despagubirea sa se faca pe baza rca-ului sau valabil . Va scriu aceste intrebari deoarece sant chemat ca intervenient intr-un proces si i-mi este teama ca nu cumva asiguratorul meu rca sa sa" se scoata " si sa refuze sa acopere dauna provocata de mine.
in cazul unei actiuni in regres impotriva societatii de asigurare rca a celui vinovat, societatea de asigurare rca a celui vinovat poate refuza plata pe motiv ca accidentul nu sa produs asa cum este descris in PV emis de politie?. cum dovedeste acest lucru ?
Domnule avocat care sant sansele in acest caz ca dupa un eventual proces(probabil aici se va ajunge avand in vedere societatea de asigurari) ca totusi persoana pagubita sa ramana cu paguba? mai exact carpatica face aceste "manevre" pentru descurajare in speranta ca pagubitul va renunta, ori in cazul unui proces au sanse mari sa scape de obligatii?
am fost implicat intr-un accident asemanator pe DN 39 . mai exact am lovit din spate cu masina proprietate personala , masina surorii mele care din inertie a lovit alta masina din fata(efect de domino am putea spune). nu au fost victime doar pagube. am fost la politie sa facut PV vinovat eu (nepastrare distanta corespuzatore in mers) , amenda, puncte. le-am dat asigurarea la amandoi . sora mea si-a reprat masina pe rca-ul meu paguba 6000 de euro( masina de doi ani ), iar celalalt sofer din Bucuresti a facut-o pe CASCO. acuma asiguratorul celui din bucuresti a inaintat actiune in regres impotriva asiguratorului meu rca pt recuperarea sumei de 15000 ron si nu stiu din ce motive asiguratorul meu nu a platit . Poate refuza plata deoarece prima masina lovita de mine este a surorii mele si sa motiveze cumva ca a fost cu intentie? cine dovedeste asta ? mi se pare total aiurea sa platesti rca-ul si sa te trezesti citat pe la tribunale(ca intervenient) . am uitat sa mentionez ca adresa mea din buletin este la adresa surorii mele, dar nu domiciliem impreuna. eu stau cu chirie.