Va multumesc pentru raspuns!
Am citit legea si articolul 229, dar punctul 4, care ma intereseaza direct, mi se pare confuz. Ce inseamna "dupa caz" si cine stabileste ca un dosar se incadreaza in aceasta categorie?!
Presupun ca autoritatile administrative competente - autoritatea tutelara - dar am nevoie de o confirmare avizata.
Puteti sa imi spuneti va rog daca noile reglementari din Codul civil se aplica si asupra unei proceduri succesorale aflata in derulare inainte de intrarea in vigoare a acestor reglementari? Concret - daca dosarul este deja inaintat la Autoritatea tutelara (avem certificat de mostenitor, cu toate actele pentru inventarul bunurilor, dar este necesar un act aditional pentru o masina) trebuie repetata intreaga procedura la Instanta de tutela sau mergem inainte de autoritatea tutelara pana la finalizarea procedurii?
Va multumesc
Multumesc!
As mai avea cateva intrebari - pentru partajul care va urma hotararii de divort, eu trebuie sa am copii ale facturilor pentru bunurile dobandite in timpul casatoriei? de asemenea, cum se procedeaza cu un cont bancar, spre exemplu, care este pe numele sotului dar suma a fost stransa pentru ca am facut economii amandoi. trebuie sa aduc dovada ca exista acel cont bancar? care este procedura, pentru ca suntem casatoriti legal de 10 ani, impreuna de 14 si am facut sacrificii pentru tot ce avem.
Buna seara, puteti sa imi spuneti va rog daca exista consecinte in cazul in care parasesc locuinta conjugala impreuna cu copilul minor inainte de pronuntarea sentintei de divort? As vrea sa ma mut inainte de inceperea procedurii, cat mai curand, dar n-as vrea sa existe consecinte neprevazute sau sotul meu sa foloseasca acest lucru impotriva mea, mai ales ca o sa iau si copilul cu mine.
Multumesc
Eu si sotul nu ne-am inteles asupra nimic. Decizia privind incredintarea am luat-o eu, avand in vedere ca tatal nu poate acorda atentie si timp cresterii minorului. Nici nu si-ar asuma raspunderea.
Daca decizia privind casa ramane la latitudinea lui este clar ca o sa ne de-a afara din casa odata ce sentinta se va pronunta. Casa este de altfel si motivul pentru care nu am divortat acum multi ani, cand ar fi trebuit.
Va multumesc pentru raspunsuri!
M-ati putea directiona va rog catre documente relevante pentru procedura de divort? Avand in vedere ca eu si sotul meu avem impreuna si un copil minor, presupun ca procedura este mai complicata. Copilul va ramane cu mine fara indoiala dar ce ma intereseaza este daca noi trebuie sa plecam din casa, care apartine sotului si a fost cumparata inainte de casatorie. Suntem casatoriti egal de 10 ani. Multumesc.