avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Parasirea locuintei inainte de pronuntarea sentintei ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Parasirea locuintei inainte de pronuntarea sentintei de divort

Buna seara, puteti sa imi spuneti va rog daca exista consecinte in cazul in care parasesc locuinta conjugala impreuna cu copilul minor inainte de pronuntarea sentintei de divort? As vrea sa ma mut inainte de inceperea procedurii, cat mai curand, dar n-as vrea sa existe consecinte neprevazute sau sotul meu sa foloseasca acest lucru impotriva mea, mai ales ca o sa iau si copilul cu mine.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 00:22, 11 Februarie 2011
Puteti pleca oriuned vreti si cand vreti avand in vedere ca libertatea
de miscare este prevazuta de Constitutia Romaniei si de
tratatele internationale la care Romania e parte!
Daca ati luat decizia divortului, puteti pleca impreuna cu copilul ,insa in cadrul procesului de divort va fi necesar sa probati ca relatiile sunt grav si iremediabil vatamate si implicit motivele care v-au determinat sa plecati din domiciliul conjugal.
Multumesc!
As mai avea cateva intrebari - pentru partajul care va urma hotararii de divort, eu trebuie sa am copii ale facturilor pentru bunurile dobandite in timpul casatoriei? de asemenea, cum se procedeaza cu un cont bancar, spre exemplu, care este pe numele sotului dar suma a fost stransa pentru ca am facut economii amandoi. trebuie sa aduc dovada ca exista acel cont bancar? care este procedura, pentru ca suntem casatoriti legal de 10 ani, impreuna de 14 si am facut sacrificii pentru tot ce avem.
1.Da, in principiu este necesar sa aveti facturi, chitante, bonuri pentru bunurile achiziotionate in timpul casatoriei, insa daca nu aveti la toate, probele care se folosesc pentru dovada achizitionarii acestora in timpul casatoriei sunt interogatoriul si martorii care nu pot fi rude si afini pana la gradul 3 inclusiv.
2.In privinta contului bancar este necesar sa solicitati impartirea sumei depuse in acel cont,sa faceti dovada existentei acelui cont, facand totodata dovada ca acei bani reprezinta economii comune din veniturile realizate.
Ultima modificare: Vineri, 11 Februarie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort anditaru anditaru are vreo importanta ,in judecata, cine intenteaza primul actiunea de divort?daca nu mai exista bunuri comune de impartit{le-am vandut si am cheltuit banii ... (vezi toată discuția)
Abandon sau nu raamonaag raamonaag Buna ziua , sunt casatorita de 9 ani si am o fetita de 7ani . Din diferite motive nu ne mai intelegem . Datorita presiunilor psihologige la care suntem ... (vezi toată discuția)
Divort, procedura Amalia_diva Amalia_diva Buna ziua, Sunt separata de 6 luni de sotul meu,avem un copil in varsta de un an. Am parasit domiciliul conjugal in urma nenumaratelor motive temeinice ( ... (vezi toată discuția)