avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Activitate alex_mn

Activitate alex_mn

Tatal meu doreste rezilierea contractului cu UPC. Ideea este ca mai are niste datorii neachitate (de vreo 4 luni) iar cei de la relatii cu clientii (telefonic) si din centrele din teritoriu de relatii cu clientii (la care am fost personal) ne-au spus ca nu putem rezilia contractul cat timp exista datorii neplatite - mai exact cei de la UPC refuza inregistrarea cererii de incetare/reziliere contract in centrele de relatii cu clientii atata timp cat datoriile nu sunt achitate la zi !
Este corect? Ei practic, refuzand inregistrarea cererii, ma obliga sa raman client si imi factureaza in continuare niste abonamente sau servicii care oricum sunt suspendate si de care nu beneficiez in momentul de fata!
Daca le-as trimite cererea de reziliere/incetare cu posta cu confirmare de primire procedez corect? Din pacate nu mai suntem nici in posesia contractului initial.
Multumesc.
Buna ziua,
As vrea sa stiu cum se calculeaza termenul de 6 luni in care pot sa contest la CEDO o hotarare definitiva si irevocabila? Curge de la data pronuntarii sau de la data redactarii sentintei? Sentinta a fost pronuntata in februarie 2014 si redactata in iunie 2014. Mai pot sa o atac la CEDO? In cazul in care mai pot sa atac, ce inscris trebui solicitat de la Curtea de Apel care sa dovedeasca ca sentinta a fost redactata cu intarziere (pentru a avea astfel credibilitate la CEDO ca am atacat in termen de 6 luni) ? Mentionez ca pe exemplarul meu din sentinta (decizie civila) nu este mentionat in josul paginii data redactarii.
Multumesc.
Buna seara.
Mi-am depus demisia de la societatea la care am activat pana de curand invocand art. 81 alin 8 - demisie fara preaviz, demisia am depus-o in 25.02 mentionand ca doresc incetarea cu data de 05.03 pentru ca angajatorul nu mi-a platit salariul la timp (nu incasasem avansul care trebuia incasat inca din data de 10.02). In acest interval 25.02-05.03 m-am prezentat la locul de munca.
Dupa ce mi-am depus demisia, am primit prin posta la domiciliu cu confirmari de primire pe care le-am semnat, instiintari prin care sunt anuntat ca mi se accepta demisia cu respectarea insa a termenului de preaviz de 20 zile lucratoare timp in care trebuie sa intocmesc proces verbal de predare primire si sa predau toate lucrarile la zi. De asemenea mi se aduce la cunostinta ca s-au depistat nereguli prin actele intocmite de mine si ca am refuzat sa dau explicatii cu privire la acestea (cu privire la acest ultim aspect eu am convingerea ca mi-am indeplinit toate sarcinile in mod corect, deci ceea ce se sustine din partea conducerii este total neadevarat). Sunt instiintat si ca daca nu ma prezint la sediu pt. clarificarea tuturor aspectelor mi se desface contractul e munca conform art. 61 lit. a) pt absente repetate de la locul de munca.

Vreau sa va intreb daca are rost sa raspund in scris la aceste adrese primite de la angajator sau ar fi bine sa le ignor. Tacerea poate insemna ca accept tot ceea ce sustine angajatorul in adresele trimise catre mine? Ori din contra, raspunsul la aceste adrese, daca il redactez, imi poate dauna in cazul in care nu il intocmesc corect?
Sau, avand in vedere ca drepturile salariale nu mi-au fost platite nici pana in prezent credeti ca ar fi bine sa fac o singura alta adresa, in care sa precizez, fara a ma lega si de subiectele din instiintarile primite, ca doresc plata drepturilor salariale restante in caz contrar rezervandu-mi dreptul de ai reclama la ITM ?
CUm este cel mai bine sa procedez fata de aceste abuzuri ale angajatorului, care nu a achitat niciodata salariile la timp?
Multumesc.
Buna seara. Dupa foarte multi ani de asteptare matusa mea a intrat in posesia deciziei ANRP prin care, in urma evaluarii facute de un evaluator, i se propun masuri reparatorii pentru terenul detinut in trecut de tatal ei.
In decizie se mentioneaza ca aceasta poate fi contestata in temeiul legii contenciosului administrativ la sectia de contencios administrativ si fiscal a curtii de apel. Deoarece apreciem valoarea stabilita prin evaluare mult mai mica fata de valoarea reala a terenului dorim sa facem aceasta contestatie in justitie. As avea va rog 2 intrebari:

1) Care ar fi termenul pentru a introduce aceasta actiune? (si se calculeaza de la data primirii plicului de la ANRP acasa cu posta sau de la data emiterii deciziei ?)

2) Are judecatorul ce va fi numit in cauza posibilitatea de a cere efectuarea unei alte evaluari, efectuata de un evaluator independent, care nu este in relatii contractuale cu ANRP? Ma gandesc in primul rand sa nu fi fost interese la mijloc in cazul primei evaluari, evaluatorii fiind practic desemnatii de ANRP, si de aici sa fii tras foarte mult in jos si valoarea despagubirilor cuvenite.

Multumesc.