Am avut aceeasi problema in RATB. Am urcat de la o statie unde nu exista punct de vanzare al biletelor.
Am fost intampinat de controlori care mi-au cerut sa ma legitimez pentru "a-mi elibera o amenda". Am refuzat, iar acestia nu mi-au permis sa cobor din autobuz la statie la care doream. In acel moment am sunat la politie si am anuntat ca am fost sechestrat in autobuz de catre doi presupusi controlori (spun presupusi pentru ca au refuzat sa-mi prezinte, la cererea mea expresa, ordinul de serviciu) si solicit interventia unui echipaj de politie. Am coborat la urmatoarea statie impreuna cu ei si cu gandul ca vom astepta sosirea politiei.
In momentul in care am coborat acesti controlori au FUGIT in spatele blocurilor.
Asadar....
Aveti drepturi! Invatati-le care sunt si folositi-le!
Daca dai cu masina peste cineva si cauzezi moarte esti NEVINOVAT pana la o decizie judecatoreasca!
Nimeni in lumea asta nu are voie sa te retina!
Daca te retine se numeste SECHESTRARE DE PERSOANE!
Retinearea se face numai de catre Politie si in baza unui mandat de retinere!
INVATATI-VA DREPTURILE!!!
Sistemul comunist v-a invatat numai OBLIGATIILE!
Eu as vrea sa facem un exercitiu de imaginatie. Vin acasa seara pe la vreo 7 si parchez masina. Cand sa cobor vine la mine un "cefos" de vreo 2 metri aruncand cu injurii si amenintari asupra mea ca el vrea sa parcheze unde am parcat eu considerand ca lui i se cuvine acel loc deoarece are 2 metri iar eu 1.65 metri. E logic. ma poate agresa in multe feluri. Motiv pentru care eu am permis de port-arma si o arma asupra mea. Ma simt in siguranta, ma pot apara?
El imi da o palma.
Eu il somez? "Stai ca trag!"
El rade si imi ofera si un pumn bine pozitionat in barbie. (K.O. eu)
Eu trag un foc in plan vertical.
El ma ia la picioare.
Moment in care eu pot sa folosesc arma asupra agresorului.
Intrebarile mele abia acum vin:
1. Mai pot folosi arma acum?
2. Arma mai este in acest moment in mana mea?
3. Dupa prima palma primita fug sau stau pentru a fi un bun sac de box?
4. Dupa prima palma mai apuc eu sa vorbesc?
5. Cu ce m-a ajutat pe mine detinerea si portul de arma de aparare?
6. Merita sa platesc taxele pentru detinerea si portul de arme de aparare?
7. Folosesc arma imediat si scap teafar dar ma duc la puscarie sau imi iau bataie cu arma in mana?
8. Mai are rost sa platesc toate taxele si pretul unei arme?
Foarte tare!
Absolut minunat!!!
Multumesc
Pot face dovada pt incadrare la art 240 cod penal cu inscrisuri si vreo 10 martori. Eu cred ca este mai mult decat suficient. Intrebarea mea era daca "presedintele de bloc" are "calitate oficiala" si daca la terminarea mandatului, prin faptul ca nu a organizat A.G., se poate invoca prelungirea de drept a mandatului?
Daca aveam dovezi i-l actionam in judecata. Eu vroiam mai mult sa stiu daca i-l putem incadra la uzurpare de calitati oficiale, pt. ca art. 240 cod penal nu specifica ce inseamna "calitate oficiala", daca se refera functiile din aparatul de stat sau orice persoana care are o functie oficiala.
Mandatul presedintelui este de 2 ani si s-a terminat in septembrie 2009. Urmatoarea adunare generala a fost in septembrie 2010 cand a fost reales. La incaputul anului 2010 (februarie-martie) a incheiat un contract cu o firma pt renovarea blocului, contract pe care l-a dus la bun sfarsit. O parte din locatari doreste sa-l demita pt. ca avem informatii sigure pt noi ca a furat si a contractat lucrari supraevaluate, dar nu avem dovezi impotriva lui. De aceea vrem sa gasim portite sa-l putem trimite in judecata.
Buna ziua,
Doresc sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare:
Presedintele Asociatiei de Proprietari poate fi tras la raspundere si incadrat la art. 240 cod penal daca semneaza contracte si le duce la indeplinire dupa terminarea mandatului de presedinte?
Acesta a fost mandatat in Adunarea Generala pentru o perioada de 2 ani.
Pun aceasta intrebare deoarece nu stiu si nu gasesc sa ma informez daca presedintele asociatiei de proprietari are "calitate oficiala".
Multumesc anticipat pentru ajutor.