Uitandu-ma prin acte am gasit o declaratie pe proprie raspundere prin care mi-am asumat faptul ca nu am ami dobandit un alt imobil cu 5% TVA.
Acestea fiind spuse, eu cat am platit TVA?
Pot sa mai achizitionez un alt imobil cu 5% TVA?
Salut,
In 2010 am achizitionat impreuna cu sotia un apartament nou iar in acel moment cota de tva era de 5%. In contractul de vanzare-cumparare nu se specifica cota de tva ci doar ca pretul include si valoarea TVA.
Uitandu-ma prin acte am vazut ca aceasta cota de 5% este specificata doar pe o factura de avans.
Acum vreau sa cumpar un alt apartament nou la care se poate aplica cota de 5%.
Intrebarea mea este, daca la prima tranzactie nu s-a specificat cota de TVA, acum ce cota pot sa aplic pe contract?
Salut,
Am primit prin posta o adresa de la primarie prin care sunt instiintat ca in baza art 149 alin5 din og92/2003 s-au luat masura indisponilizarii sumelor existente si viitoare provenite din incasari zilnice.....
Eu am chitantele pentru care am luat amenzi dar ele nu au ajuns la primarie si acestia din cauza ca am platit in alta parte nu stiu ca am platit (o absurditate mai mare in tara asta de nimic nu am auzit pana acum)
In citatie sunt exemplificate doua amenzi si in dreptul fiecareia exista coloana Titlul Executoriu Nr/Data care au cate o valoare
Mai pot face ceva in situatia asta daca ma duc cu chitantele prin care demonstrez ca am platit amenzile?
In cazul in care nu mai am ce face cum se desfasoara acest proces?
Imi ia toti banii o data sau progresiv?
In afara de suma care este trecuta pe citatie se mai iau si alti bani gen comisioane si penalitati de intarziere?
Ce pot sa fac in cazul in care firma refuza sa-mi dea datele de contact ale administratorului judiciar?
Credeti ca e cazul sa apelez la o firma de recuperare creante?
Multumesc
si de unde as putea afla cine este lichidatorul? Citisem tot pe aici despre un fond de garantare a salariilor in cazul insolventei.Acest fond nu se aplica si la mine?
Buna seara,
Desi s-a mai discutat, neavand cunostinte juridice, va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
Firma la care am lucrat este in insolventa din 2011. Eu am lucrat pana in martie dar au ramas restantieri cu salariul pe februarie.
Din cate am inteles, daca sunt in insolventa nu pot sa depun plangere la ITM. Cum ma sfatuiti sa procedez?
Saptamana trecuta cineva mi-a accidentat masina in trafic fara vina mea. Am fost la asiguratorul persoanei respective, mi s-a deschis dosar de dauna pe baza RCA-ului vinovatului si urma sa ma sune asiguratorul. Nu m-a sunat nimeni, am sunat eu astazi si mi s-a zis ca trebuie sa mai astept vreo 2 saptamani ceea ce mi se pare anormal de mult.
Care sunt regulile si legile care trebuiesc respectate de asigurator in condtiile de fata?