avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Cota 5% apartament
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Cota 5% apartament

Salut,
In 2010 am achizitionat impreuna cu sotia un apartament nou iar in acel moment cota de tva era de 5%. In contractul de vanzare-cumparare nu se specifica cota de tva ci doar ca pretul include si valoarea TVA.
Uitandu-ma prin acte am vazut ca aceasta cota de 5% este specificata doar pe o factura de avans.
Acum vreau sa cumpar un alt apartament nou la care se poate aplica cota de 5%.
Intrebarea mea este, daca la prima tranzactie nu s-a specificat cota de TVA, acum ce cota pot sa aplic pe contract?
Cel mai recent răspuns: mihaimustata , utilizator 21:30, 14 Ianuarie 2016
Uitandu-ma prin acte am gasit o declaratie pe proprie raspundere prin care mi-am asumat faptul ca nu am ami dobandit un alt imobil cu 5% TVA.
Acestea fiind spuse, eu cat am platit TVA?
Pot sa mai achizitionez un alt imobil cu 5% TVA?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am incheiat un antecontract pt un apartament nou Ramona Blidaru Ramona Blidaru Buna ziua, Am incheiat un antecontract pt un apartament nou in 2022. Am preluat deja apartamentul dar nu am finalizat actele deoarece dezvoltatorul nu are ... (vezi toată discuția)
Tva platit de cetatenii straini la achizitia unui apartament brily91 brily91 Stimati domni, ginerele meu, cetatean brazilian, casatorit cu fiica mea, au incheiat un ctr de rezervare apartament in suprafata utila de 102 m.p. la pretul de ... (vezi toată discuția)
Tva achizitie apartament alynakiss112 alynakiss112 Buna Ziua, Am cateva nelamuriri legate de plata unui TVA pentru o locuinta noua. In trecut am cumparat o locuinta cu TVA 5% am fost nevoita sa o vand, am ... (vezi toată discuția)