Multumesc frumos de raspuns.
Luni urmeaza sa semnam contractul de vanzare cumparare, sper ca pana atunci sa rezolv acest aspect.
Buna seara,
Ce se intampla in cazul in care apartamentul ce urmeaza a fi cumparat mai are in el chiriasi?? Vanzatorul m-a rugat sa-i mai las timp de 1 luna (desi am inteles ca nu au contract de inchiriere), fapt care mie nu-mi surade...deoarece in tot acest timp eu platesc rata la banca. Iar dupa plecarea lor cine-mi poate oferi mie garantia ca-si vor achita toate utilitatile la zi?
Ma simt foarte nemultumita de situatia in fata careia am fost pusa....Banca s-a miscat mai repede decat ne-am fi asteptat. Eu nu-mi doresc decat ca la semnarea contractului de vanzare cumparare sa primesc cheia iar apartamentul sa fie liber de sarcini. Cum ma sfatuiti sa procedez? Cum sa pun problema in asa fel incat sa obtin ceea ce vreau?
Multumesc!
Buna seara,
In cadrul Programul Prima Casa 3, este normal ca banca (consilierul grand public) sa-ti solicite semnarea si autentificarea contractului de credit precum si constituire depozitului colaterasl INAINTE de a avea acordul Fondului de Garantare?
Mentionez faptul ca dosarul este deja in analiza la Fond.
In cazul in care Fondul iti respinge dosarul suma pierduta de solicitantul creditului este una frumusica (doar depozitul colateral il recuperezi)...evaluare, antecontract, declaratia notariala, constituie cheltuielile pe care ti le asumi. De ce sa semnezi/autentifici contractul de credit cu banca din moment ce nu ai garantia ca ti se va acorda creditul? Asta mi se pare un abuz...Dvs ce parere aveti?
Multumesc anticipat!
OK, multumesc frumos de raspuns.
M-am gandit si eu la varianta aceasta, "impreuna cu sotul meu, NUMELE PRENUMELE..." dar nu stiu/nu cred ca/ daca banca/Fondul agreeaza o astfel de modificare. Am inteles ca au respins declaratiile si pe motiv ca s-a pus o virgula in plus.
Asta este situatia...desi, mi se pare o aiureala totala acest Program.
Din moment ce ai detinut o proprietate intr-o casnicie anterioara, proprietate pe care ai impartit-o intr-un divort (se intelege ca nu ai facut vreo afacere imobiliara din care sa te procopsesti) ...hmmm.
O sa incerc varianta propusa de dvs.
Multumesc!
< anditi-va din nou la ce ati scris NU detin/ AM DETINUT in proprietate exclusiva si nici IMPREUNA CU SOTUL ....>
Mentionez ca nu am formulat intrebarea de asa maniera incat sa primesc raspunsul dorit, ci doar am prezentat datele exacte, poate mult prea in detaliu.
Asa cum este formulata OU nr 60/2009 lasa loc la f multe interpretari.
Doresc doar sa aflu opinia obiectiva a celorlalti, in masura sa-mi dea informatiile corecte.
Nu doresc sa incalc legea, dar nici nu vreau sa iau decizii pripite. Atata tot. Juristii/notarii cu care am discutat pana acum au sustinut faptul ca pot sa dau aceasta declaratie
Conform certificatului de casatorie actual "SOTUL meu" este, in prezent, o persoana IMPREUNA cu care NU am detinut/NU detin nicio locuinta. (Deci nu vad unde este falsul in declaratie)
"Proprietate exclusiva" inteleg ca inseamna ca eu sa fi detinut o locuinta care sa-mi fi apartinut in exclusivitate. (fapt care nu este adevarat, deci, nici aici nu vad unde este falsul in declaratie)
OU spune asa:
"(2) Beneficiarul Programului este persoana fizica ce indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:
a) pana la data solicitarii creditului nu a detinut in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul ori sotia nicio locuinta, indiferent de modul si de momentul in care a fost dobandita;
b) achizitioneaza sau construieste o singura locuinta, printr-un credit acordat si garantat in conditiile Programului;"
c) are calitatea de imprumutat in raport cu finantatorul. "
Ce parere aveti? V-ati mai lovit de un astfel de caz?
Multumesc anticipat!
Buna ziua,
In anul 2003 am dobandit prin credit bancar o locuinta impreuna cu fostul meu sot. In 2005 am divortat, am vandut locuinta si am impartit banii cu fostul sot.
Acum doresc sa aplic pt Prima Casa 3 impreuna cu actualul sot. Creditul il voi face eu. Intrebarea ar fi daca pot sa dau linistita declaratia pe propria raspundere potrivit careia nu detin/nu am detinut in proprietate exclusiva (ADEVARAT) si nici impreuna cu sotul (ADEVARAT, prin asta inteleg ca impreuna cu sotul actual, conform certificatului de casatorie) .
Este legal sa dau o astfel de declaratie. Multumesc!