avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1869 soluții astăzi
Forum Activitate RominaDavid

Activitate RominaDavid

Daca in loc de pensionar, sunt studenta, trebuie sa platesc si CAS si somaj, sau doar CASS?
Vreau sa completez registrul incasari si plati. Ca sa-mi fie mai simplu, e vreo problema daca trec la plati doar contributia efectiva, fara penalizari si majorari sau trebuie sa trec intreaga suma platita si sa am grija in momentul in care voi calcula cheltuielile(in sensul in care nu se deduce intreaga suma)?
Buna ziua!
Am platit in februarie 2011 contributie asigurari de santatate in valoare de 424 lei din care 322 a fost contributia efectiva, 58 lei majorarile pentru intarziere si 44 lei penalitatile. Dupa cate stiu eu, in cazul unei persoane fizice autorizate, se poate deduce doar contributia efectiv platita, nu si penalitatile si majorarile. Va rog sa-mi confirmati ori infirmati acest lucru.
Va multumesc!
Răspuns la discuția contributie sanatate pfa/pfi
Multumesc pentru informatii!
Răspuns la discuția contributie sanatate pfa/pfi
Conventie civila (AVON)
Buna! Am obtinut venituri din activitati independente inceptand cu luna septembrie 2009 pana in martie 2010 ca PFI. Din aprilie 2010 am PFA. Va rog sa imi spuneti de cand trebuie sa platesc contributia la sanatate, din septembrie 2009 sau din aprilie 2010? De la Casa de sanatate mi-au spus ca din septebrie 2009, iar alte persoane mi-au spus ca nu pot fi obligata sa platesc contributia anterior infiintarii PFA-ului. Pot fi obligata sa platesc si pentru perioada anterioara infiintarii PFA=ULUI?? Mentionez ca din 2009 incepand sunt studenta, deci in perioada septembrie 2009-martie 2010 eram asigurata. VA MULTUMESC!