Mi-am dat demisia in data de 2 noiembrie 2012, ma aflu in preaviz 20 de zile lucratoare. Mi-am gasit un alt loc de munca intre timp , la noul loc de munca trebuie sa ma prezint peste o saptamana.Cum trebuie sa procedez in situatia aceasta cand nu mai pot sa respect perioada de preaviz impusa de angajator?.
La finalul inventarului se solicita semnaturi de participare la inventar,de luare la cunostinta al lipsurilor .
Ce sa facem ,semnam aceste documente ,pot fi probe impotriva noastra ca angajati ,adica ne asumam raspunderea noi pentru aceste lipsuri si cu aceste documente societatea se acopera in eventualitatea unor sesizari la organele abilitate?
Buna seara,
Va rog sa ma(ne) ajutati cu un raspuns pe mine si pe colegele mele in solutionarea unei probleme....lucram in domeniul vanzari directe ,un magazin cu o suprafata foarte mare ,si asa cum se stie *hotii* ne viziteaza magazinul zi de zi ,cu tot felul de tehnici de furt care mai de care mai moderne .... .Mentionez faptul ca societatea a redus personalul drastic ,pana la limita suportabilitatii,volum de munca ridicat ,ceea ce implica nesupravegherea salii de vanzare si implicit existenta lipsurilor in gestiune,atentia maxima fiind spre realizarea targetelor impuse.
Ce putem face noi ca si angajati in aceasta situatie ,suntem obligati prin lege sa platim noi minusurile provocate?Societatea nu-si poate asuma nici un fel de responsabilitate?
Va multumim si asteptam un raspuns.
Ma numesc Crucita,am o vechime in munca de 30 de ani impliniti,si varsta de 57 de ani (voi implini in luna iulie 2011).La locul de munca exista unele probleme deja existente pe plan national ,din luna septembrie m-au anuntat ca se reduce postul pe care activez in prezent .As dori sa stiu daca pot sa-mi depun actele pentru pensionare?,Unde m-am interesat eu mi s-a spus ca nu pot inca sa ma pensionez pentru limita de varsta si nici macar pensie anticipata.
Va rog sa ma ajutati in gasirea unei solutii....