Ma numesc Crucita,am o vechime in munca de 30 de ani impliniti,si varsta de 57 de ani (voi implini in luna iulie 2011).La locul de munca exista unele probleme deja existente pe plan national ,din luna septembrie m-au anuntat ca se reduce postul pe care activez in prezent .As dori sa stiu daca pot sa-mi depun actele pentru pensionare?,Unde m-am interesat eu mi s-a spus ca nu pot inca sa ma pensionez pentru limita de varsta si nici macar pensie anticipata.
Va rog sa ma ajutati in gasirea unei solutii....
Sunteti femeie? (crucita?)
Va puteti pensiona ptr. limita de varsta cu luna mai 2014, stagiu complet de cotizare de 29 ani si 6 luni. Daca aveti indeplinit acest stagiu va puteti pensiona anticipat partial si acum. Va puteti pensiona anticipat (fara penalizari) daca stagiul este de min. 37 ani si 6 luni.
Limita de varsta la 59 ani si 10 luni.Anticipat partial la acest moment daca in cei 30 de ani de cotizare nu aveti si stagiu asimilat(conditia impusa de lege este de 29 ani si 8 luni).Penalizarea la acest moment(februarie 2011)este de 29,25% pe toate cele 39 luni de anticipare(martie 2011-mai 2014).