avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Activitate marius71

Activitate marius71

Răspuns la discuția Poprire alocatie copil
Mergeti la banca si solicitati in scris ridicarea popririi, intrucat contul respectiv este cel pe care incasati indemnizatia de crestere copil precum si alocatia acestuia.
Buna ziua.
Se poate pune in aplicare executarea silita operata asupra sumelor ce constituie plata concediului de sarcina si lauzie, de catre executorul judecatoresc? Este vorba despre perioada celor 126 zile pre si postnatale.
Va multumesc.
In prima instanta am primit o "invitatie" la executorul judecatoresc care ne-a informat ca urmeaza sa vina un evaluator la terenul cu care am girat imprumutul, pentru a stabili un pret de pornire pentru vanzare. Dupa aproximativ 2 saptamani primim o noua "invitatie" la acelasi birou pentru a ni se aduce la cunostiinta faptul ca urmeaza sa scoata la licitatie si apartamentul pe care eu si sotia il avem in proprietate. Este un lucru corect, avand in vedere faptul ca evaluatorul nu a venit pentru a pune un pret de pornire pentru teren si nici macar nu s-a inceput procedura de vanzare a acestuia? Deci, executorul nu a "executat" bunul din contractul de credit si, deja, se indreapta cu executarea altor bunuri aflate in proprietatea datornicilor. Putem contesta scoaterea la licitatie a apartamentului, cel putin pana se clarifica situatia terenului cu care am girat imprumutul? Apartamentul in cauza nu face obiectul contractului de credit incheiat cu banca care a cerut executarea silita, ci este garantie pentru alt credit accesat la o alta banca. Cum ne sfatuiti sa procedam? Va multumesc.
Va multumesc pentru raspuns chiar daca nu este tocmai raspunsul pe care il asteptam. Partea cu executarea silita mi se pare putin probabila deoarece imobilul pe care il detin este deja garantie pentru un alt credit la o alta banca si ar fi nevoie si de acordul acelei banci. Am sa incerc o rezolvare amiabila in conditiile in care voi avea cu cine comunica.
Buna ziua.
In anul 2007 am luat un credit de nevoi personale cu ipoteca pe un teren. Suma cu care am fost creditat a fost de 30250 euro, iar valoarea terenului, conform evaluatorului bancii, era la data aceea de 37000 de euro. Am achitat ratele la credit pana in luna iulie 2010, dupa care nu am mai achitat niciun euro. Am primit acum cateva zile o citatie de la un executor judecatoresc pentru a ma prezenta saptamana viitoare la cabinetul acestuia pentru a lua la cunostiinta ca am de plata catre banca suma de 35000 de euro + 10000 ron taxa de timbru. Binenteles ca nu am de unde sa scot banii astia. Exista cumva un termen de prescriere pentru acest credit? Este cumva de 3 ani de la data ultimei plati catre banca? Ma puteti ajuta cu un sfat in ceea ce priveste aceasta intrevedere cu executorul? Ce sanse am sa primesc incuviintarea bancii pentru plata in rate a creditului, la o valoare pe care o pot acoperi din salariul meu? Poate executorul sa imi execute bunurile proprietate personala (apartament care este ipotecat in favoarea altei banci)? Va multumesc tuturor pentru raspunsuri si sprijin.
Multumesc tuturor pentru raspunsuri.
Am facut cererea scrisa catre banca si am obtinut acordul lor pentru vanzare-cumparare.
Binenteles ca dupa mai multe tergiversari.
As dori un sfat: ce varianta sa aleg pentru a scapa de multe drumuri si birocratie? Este vorba despre un autoturism care este pe numele socrului meu si pe care acesta ni l-a promis mie si sotiei. Noi vrem sa vindem masina. Ce avem de facut ca sa scapam de vanzare cumparare intre noi si socru: procura notariala sau chiar imputernicire din partea socrului pentru noi pentru vanzarea mai departe a autoturismului? In speranta ca m-am facut inteles va multumesc si astept sugestii.
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri. Problema este ca am fost la banca unde mi s-a spus ca politica bancii nu le permite sa dea acest acord pana ce creditul nu este achitat. Nici eu nici sotia nu putem face credit la banca, avand deja alt credit, singura noastra solutie fiind sa facem un contract de vanzare-cumparare cu socrii, cu acordul bancii, prin care noi ne obligam sa platim ratele in continuare fara a modifica titularii creditului dar cu schimbarea proprietarilor apartamentului. Eu, unul as vrea sa fac o hartie oficiala catre banca prin care sa le cer acordul, sa vad ce raspuns primesc si sa stiu ce cale sa urmez. Daca aveti alte solutii va mai astept pe forum.
Creditul nu este achitat si nici nu-l putem achita, dar vom stipula in antecontract ca vom achita in rate egale in valoare de cat sunt pe contractul de credit. Deci vrem sa trecem apartamentul pe numele nostru dar creditul sa ramana pe numele socrilor. Vrem sa ne luam masuri de siguranta, sa nu ma trezesc peste 15 ani ca vin altii cu pretentii. Dar, dupa cum am mentionat, totul va fi trecut in antecontract ca sa nu fie nicio problema. Adica eu achit lunar timp de 15 ani cat mai este creditul o suma considerabila dar vreau si o garantie. Cum ma sfatuiti sa procedez? As dori, daca poate cineva sa ma ajute sa vin la o consultatie, contra cost - binenteles.
Buna ziua!
Ma confrunt cu o problema foarte delicata. Socrii mei au luat un imprumut pt care au girat cu apartamentul. Acum eu si sotia dorim sa facem contract de vanzare-cumparare cu socrii pe acel apartament dar din cate am inteles ne trebuie acordul bancii. Am fost la banca, mai exact la Banca, si ne-au spus ca politica lor nu le permite sa-si dea acordul pt vanzare cumparare decat cand creditul a fost rambursat integral. Ce am putea face in aceasta situatie? Putem sa le facem o cerere inregistrata sau in instanta? Va precizez ca ultimele 2 rate le-am platit eu cu sotia la insistentele unui functionar de la aceeasi banca si, de asemenea, socrii au divortat fara a face pertajul.