avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit de nevoi personale cu ipoteca neachitat - ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit de nevoi personale cu ipoteca neachitat - citatie Executor judecatoresc

Buna ziua.
In anul 2007 am luat un credit de nevoi personale cu ipoteca pe un teren. Suma cu care am fost creditat a fost de 30250 euro, iar valoarea terenului, conform evaluatorului bancii, era la data aceea de 37000 de euro. Am achitat ratele la credit pana in luna iulie 2010, dupa care nu am mai achitat niciun euro. Am primit acum cateva zile o citatie de la un executor judecatoresc pentru a ma prezenta saptamana viitoare la cabinetul acestuia pentru a lua la cunostiinta ca am de plata catre banca suma de 35000 de euro + 10000 ron taxa de timbru. Binenteles ca nu am de unde sa scot banii astia. Exista cumva un termen de prescriere pentru acest credit? Este cumva de 3 ani de la data ultimei plati catre banca? Ma puteti ajuta cu un sfat in ceea ce priveste aceasta intrevedere cu executorul? Ce sanse am sa primesc incuviintarea bancii pentru plata in rate a creditului, la o valoare pe care o pot acoperi din salariul meu? Poate executorul sa imi execute bunurile proprietate personala (apartament care este ipotecat in favoarea altei banci)? Va multumesc tuturor pentru raspunsuri si sprijin.
Cel mai recent răspuns: marius71 , utilizator 12:18, 23 Noiembrie 2014
Au grije bancile sa nu opereze prescriptia. Nu are relevantă in aceasta situație termenul general de prescriptie despre care vorbiti. In ceea ce privește discuția cu executorul, depinde si de ce suma veti putea achita lunar, aviind in vedere ca nu ati mai plătit nimic din 2010. De asemenea, nu cred ca acest credit mai este la banca, ci cesionat la o firma de recuperări. Din păcate, se poate trece si la o executare. Imi pare rău ca nu pot sa va încurajez.
Va multumesc pentru raspuns chiar daca nu este tocmai raspunsul pe care il asteptam. Partea cu executarea silita mi se pare putin probabila deoarece imobilul pe care il detin este deja garantie pentru un alt credit la o alta banca si ar fi nevoie si de acordul acelei banci. Am sa incerc o rezolvare amiabila in conditiile in care voi avea cu cine comunica.
Daca nu v-ati schimbat domiciliul fara sa anuntati banca si ati primit dupa mai bine de 3 ani instiintare de plata, dreptul de a cere executarea silita este prescris.Formulati in termen legal contestatie la executare.
In prima instanta am primit o "invitatie" la executorul judecatoresc care ne-a informat ca urmeaza sa vina un evaluator la terenul cu care am girat imprumutul, pentru a stabili un pret de pornire pentru vanzare. Dupa aproximativ 2 saptamani primim o noua "invitatie" la acelasi birou pentru a ni se aduce la cunostiinta faptul ca urmeaza sa scoata la licitatie si apartamentul pe care eu si sotia il avem in proprietate. Este un lucru corect, avand in vedere faptul ca evaluatorul nu a venit pentru a pune un pret de pornire pentru teren si nici macar nu s-a inceput procedura de vanzare a acestuia? Deci, executorul nu a "executat" bunul din contractul de credit si, deja, se indreapta cu executarea altor bunuri aflate in proprietatea datornicilor. Putem contesta scoaterea la licitatie a apartamentului, cel putin pana se clarifica situatia terenului cu care am girat imprumutul? Apartamentul in cauza nu face obiectul contractului de credit incheiat cu banca care a cerut executarea silita, ci este garantie pentru alt credit accesat la o alta banca. Cum ne sfatuiti sa procedam? Va multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 23 Noiembrie 2014
marius71, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instrainarea bunurilor negirate bancii oanaalina1987 oanaalina1987 Buna seara Avem un apartament girat pentru un credit de 53000 de euro la o banca, care tocmai a fost scos la licitatie de catre firma care a preluat ... (vezi toată discuția)
Executare silita Marta Tot Marta Tot Doresc un raspuns pentru urmatoarea situatie: un pensionar are trei credite de nevoi personale, fara ipoteca, la trei banci diferite, in valoare totala de ... (vezi toată discuția)
Executare silita kidtuning kidtuning Am un credit la [EDITAT] in valoare de 140000 ron nu am girat cu nimic pentru acest credit.Nu am mai platit de 8 luni ca nu am mai avut posibilitatea ce se ... (vezi toată discuția)