avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Activitate alina88

Activitate alina88

Multumesc pentru raspuns! Insa, nu este bine sa depuna si plangere la politie? Si apoi cu aceste acte si cu cele deja primite de la intamplare, sa mearga la un avocat si apoi la judecatorie? De fapt, vroiam sa stim si daca gasim pe net vreun formular tip ca sa stim maine ce vom completa la politie/judecatorie.
E important sa avem rabdare si sa ascultam toate sfaturile primite, insa si timpul ne preseaza si mai ales dorinta de a rezolva o nedreptate.
Buna seara,

Am nevoie de ajutor din partea dvs pentru o problema cu care nici eu nici persoana draga mie nu ne-am confruntat pana acum. Vineri, 16.05.2014 prietenului meu i s-a ridicat masina, ilegal, de langa una din cele doua cladiri de birouri de langa AFI PALACE COTROCENI. Mentionez ca niciuna din masinile de langa a sa nu au fost ridicate, el avand numar de Olt la inmatriculare. De asemenea, toate actele masinii au fost gasite in regula, deci din acest punct de vedere nu exista nicio problema.
Cand s-a dus sa isi ridice masina, a constatat ca este lovita in aripa din partea stanga.
A platit acea taxa de ridicare a masinii si a luat procesele verbale care se ofera din partea firmei care a ridicat masina si din partea politistilor care le-au intocmit.
Masina nu era lovita inaintea ridicarii acesteia.
Prietenul meu s-a dus apoi sa depuna plangere la Judecatoria Sectorului 6, insa programul era deja sfarsit.
Prin urmare, a primit un sfat, si anume, se mearga la una din Sectiile de Politie din Sectorul unde i-a fost ridicata masina si sa faca plangere intai acolo. Apoi, cu hartiile primite de la Politie sa mearga la Judecatoria Sectorului 6 pentru a depune plangere. El solicita anularea taxei pentru ridicarea masinii si despagubire pentru lovirea masinii de catre cei care i-au ridicat-o. Nu a primit nicio alta penalizare in afara de plata acelei taxe de ridicare .
Va rog, in acest caz, sa imi spuneti ce formular trebuie sa complete cand se va duce la Sectia de politie, precum si daca il putem gasi pe net. De asemenea, vrem sa stim (caci m-am implicat pentru a-l ajuta in aceasta situatie) de unde putem gasi formulare pentru depunerea plangerilor la Judecatoria Sectorului 6.
Stim ca putem cauta pe Internet, insa am gasit acum o multime de pareri, formulare, situatii si cereri, si recunoastem fara jena ca suntem un pic bulversati, avand in vedere ca este o situatie nemaintalnita pentru el (si binecunoscuta de multi soferi).
Va rog, daca puteti sa imi raspundeti in timp util. Din cauza serviciului si a timpului limitat, precum si faptul ca programul institutiilor care ne pot ajuta in rezolvarea situatiei nu se leaga de cel al locurilor noastre de munca, va trebui sa alergam dintr-o parte in alta, dorind sa rezolvam o nedreptate.

Va multumesc anticipat!

Răspuns la discuția Pot beneficia de somaj?
Multumesc pentru raspuns!

Contractul de munca a incetat pe motivul revenirii la locul de munca a persoanei pe postul caruia am fost angajata pe perioada determinata.
Cat despre stagiul minim de cotizare la somaj, dat fiind faptul ca din iulie 2009 si pana in iunie 2011 am cotizat la somaj, ar insemna ca pot lua ajutorul de somaj.
As dori maine sa merg la ANOFM, stiti cumva daca trebuie sa depun intai o cerere pentru acordarea ajutorului de somaj sau doar imi vor spune cei de acolo ce acte trebuie sa prezint pentru dosar?
Buna seara,

Am 22 de ani si sunt din Bucuresti.
La data de 11 iunie 2011 a incetat contractul de munca incheiat pe perioada determinata acum 2 ani, titulara postului ocupat de mine revenind din concediul de ingrijire copil. Reangajarea mea la institutia unde am lucrat este imposibila dat fiind faptul ca posturile in sistemul bugetar sunt momentan blocate.
Prin urmare, am ramas somera si nu stiu daca pot beneficia imediat de ajutor de somaj pana imi voi gasi un alt loc de munca. Mentionez ca am terminat o facultate anul trecut, am licenta data si nu urmez, momentan, nicio forma de invatamant.
Vroiam sa va rog sa imi spuneti ce trebuie sa fac exact pentru a putea lua un ajutor de somaj. Nimeni din jurul meu nu stie sa imi spuna exact unde sa ma duc mai intai si pasii pe care trebuie sa ii urmez pentru a depune dosarul in vederea primirii ajutorului de somaj, iar ce am citit pe pagina de internet a ANOFM nu m-a lamurit prea bine.
Va multumesc anticipat si va doresc numai bine!
Răspuns la discuția Dosar somaj...
Multumesc mult pentru raspuns:)
Discuție Dosar somaj...
Buna ziua,

Ma adresez acestui site pentru ca nu gasesc suficiente detalii in alte parti ale internetului pentru a ma lamuri in privinta problemelor mele.
Peste mai putin de o luna va incheia contractul pe perioada determinata incheiat cu institutia publica la care am lucrat timp de 2 ani. Nefiind posturi bugetare deblocate momentan, voi fi nevoita sa intru in somaj pana imi gasesc un alt loc de munca.
Vreau sa stiu exact pasii pe care trebuie sa ii urmez in vederea depunerii dosarului pentru ajutorul de somaj. Am absolvit o facultate anul trecut, si momentan nu urmez nicio alta forma de invatamant. Ce trebuie sa contina un dosar pentru a fi depus si unde trebuie sa ma duc intai?
Nu cunosc decat informatii neclare mie si de aceea va rog, daca mi-ati putea raspunde pentru a ma lamuri in privinta acestei situatii.

Va multumesc anticipat!
Da, asa este, am citit acest lucru, mie imi inceteaza contractul de munca incheiat pe perioada determinata pe data de 01.08.2011, incheiat pe 2 ani cat timp colega al carui post il ocup momentan a fost in concediu de ingrijire copil si de aceea doream sa stiu daca se poate prelungi cu inca un an perioada contractului de munca, aplicandu-se noua prevedere din Codul Muncii...
Multumesc pentru lamurire. Am citit acum alte prevederi ale noului Cod al Muncii si se mentioneaza urmatorul aspect "Contractele individuale de munca pe perioada determinata vor putea fi incheiate pana la 36 de luni" perioada fiind majorata cu un an fata de actuala lege. de angajare. As dori sa stiu daca se poate majora si in cazul meu contractul pe per determinata cu inca un an.
Buna ziua,
In luna august a acestui an imi va expira contractul de munca incheiat pe 2 ani, cat timp persoana al carui post il ocup momentan este in concediu de ingrijire copil.
Mi s-a spus ca odata cu noul cod al muncii s-a putea debloca unele posturi in sistemul bugetar, din care fac si eu parte. Am 21 de ani si daca imi pierd locul de munca nu stiu daca voi gasi altul imediat, dat fiind faptul ca inca nu am terminat facultatea. As putea ramane angajata la actualul meu loc de munca, in cazul in care se deblocheaza posturile in sistemul bugetar? Am citit in codul muncii unele prevederi, insa nu le-am inteles exact. Mentionez ca lucrez intr-o institutie de invatamant, si anume, la o facultate. Va scriu deoarece sunt intr-o situatie disperata, nu as vrea sa imi pierd locul de munca. Multumesc
Răspuns la discuția Amenda RATB
Multumesc pentru raspuns, nu stiam acest lucru, nu imi imaginam cat de lunga poate fi aceasta perioada pana la primirea procesului verbal. Voi astepta acest proces verbal insa nu pot sa nu fiu necajita pentru ca trebuie sa astept atat de mult timp pentru un lucru minor. Controlorii nu au mentionat nimic de perioada de 6 luni si de aceea nu am stiut ce sa fac in legatura cu acest proces verbal.