alina88 a scris:
Multumesc pentru raspuns! Insa, nu este bine sa depuna si plangere la politie? Si apoi cu aceste acte si cu cele deja primite de la intamplare, sa mearga la un avocat si apoi la judecatorie? De fapt, vroiam sa stim si daca gasim pe net vreun formular tip ca sa stim maine ce vom completa la politie/judecatorie.
E important sa avem rabdare si sa ascultam toate sfaturile primite, insa si timpul ne preseaza si mai ales dorinta de a rezolva o nedreptate.
Alina, meseria de avocat nu se invata de pe net. Ca sa initiezi, si sa sustii, o actiune in justitie, nu este suficient sa cauti "un formular". Ce trebuie sa faci gasesti in Codul de Procedura Civila. Tu de fapt contesti un proces verbal, treaba este, formal, simpla. Teoretic tu nu trebuie sa faci nimic la proces, in prima faza, fiindca esti contestatar, partea cealalata trebuie sa faca proba faptei. Numai ca deindata ce ei isi sustin actiunea, tu trebuie sa vii cu argumentele tale, cu ceva mai mult decat impresii; sunt discriminat ca am numar de Olt, "nobody loves me", etc. Locurile acelea, de langa blocurile de birouri, s-ar putea sa nu fie publice, ci pentru salariatii de acolo, arondate precis - am lucrat si eu intr-o cladire de birouri, si compania mea avea 3 locuri doar, daca erau ocupate, nu parcam alaturi, doar ca era liber -.
Deteriorarea masinii in perioada de transport, este altceva. Aici trebuie sa se implice politia, in urma plangerii depuse la sectia teritoriala respectiva - S22 cred,de la P-ta Drumul Taberei - fiindca ea trebuie sa investigheze, ceea ce tu nu poti sa faci. Ei pot sa ceara casetele de la camere, unde se poate vedea manevra de ridicare a masinii, etc.
Acuma, vezi tu, ce trebuie sa faci mai intai, cum sa combini actiunile, asta este de acuma treaba de avocat, ca este vorba de strategie, s-ar putea sa fie o combinatie de civil/penal. Eu mereu am combatut pozitia unor avocati de pe lista, in opinia carora nici sa stranutam nu putem fara avocat. Dar in cazuri mai complicate, primul lucru este contactarea unui avocat. El iti va spune cum este mai bine sa procedezi. Am castigat multe procese cu politia circulatiei dar cazul asta nu as avea curaj sa-l abordez, as apela la un avocat.
Succes!