avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier, va rog sa ma ajutati
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier, va rog sa ma ajutati

La trei metri de o intersectie in T, am fost implicat intr-un accident rutier. Circuland regulamentar, am observat un taxi care stationa pe banda de parcare, acesta nesemnalizand a intrat oblic cu jumatate de masina pe banda mea,intentionand sa intoarca pe linie continua. Eu am franat si am tras de volan dreapta incercand sa il ocolesc. Ne avand spatiu datorita masinilor parcate am intrat cu partea stanga fata a masinii mele in spatele taxiului. Soferul taxiului era hotarat sa.mi dea asigurarea ptr a ne intelege amiabil.. La aparitia politie lucrurile s-au schimbat radical, in urma constatarii politiei m-au facut vinovat, obligandu-ma verbal sa ii dau asigurarea taximetristului. (Unul din agentii rutieri il cunoste pe taximetrist fiind prieten cu fiul acestuia)Agentii rutieri l-au indrumat pe taximetrist sa mearga la spital sa nu se mai poata face intelegerea pe cale amiabila. Agentii rutieri au scris procesul verbal altfel fata de cum s-au intamplat lucrurile de fapt. Specificand ca accidentul s.a petrecut in intersectia in T, si ca taximetristul vroia de fapt sa intoarca pe linie discontinua dar de fapt intorcea pe linie continua. Mentionez ca exista doi martori care au vazut tot accidentul si sunt alaturi de mine. Nu am semnat procesul verbal constantat de politisti, am si inregistrare audio in care domnul taxiului a specificat ca nu mi.a acordat prioritate. Pe langa aceste evenimente a doua zi l-am sunat pe taximetrist sa ne intelegem pe cale amiabila spunandu-i sa imi dea asigurarea si eu sa ii repar masina pe banii mei(masina mea fiind mai grav avariat si de o marca mai buna fata de a dansului). Taximetristul a acceptat si am facut actele ptr intelegerea amiabila spunand ca este vinovat de accident( cu schita care dovedeste cum ne.-am ciocnit). Seara la politie am aflat amandoi ca nu mai puteam merge pe amiabila deoarece dosarul sub cercetare penala nu putea fi inchis decat daca dansul isi retragea plangerea. . am vrut sa ma inteleg cu dansul specificand ca sunt de acord sa isi repare masina cu asigurarea mea in schimbul retragerii plangerii. Dupa ce mi.a spus sa ii dau o suma anume de bani am hotarat sa merg in instanta cu toate deveziile. Si anume martorii, inregistrare audio, contractul care l.am facut ptr amiabil. Crede ti ca am sanse sa.mi dovedesc nevinovatia? Mergand mai departe in acest proces? Va rog sa ma indrumati ce as putea sa fac?
Cel mai recent răspuns: Mmmain , utilizator 22:39, 14 Octombrie 2018
Buna seara,
daca lucrurile stau asa cum spuneti, ar trebui sa mrgeti mai departe cu dosarul pe care vi l-au intocmit si, de asemenea, sa faceti plangere penala impotriva politistului pentru abuz.
Cu stima
Ultima modificare: Duminică, 14 Octombrie 2018
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Va multumesc, sanatate
Ultima modificare: Duminică, 14 Octombrie 2018
Mmmain, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident masina (depasire) Robertrobi Robertrobi Buna seara as dori sa va cer o parere,astazi am avut parte de un eveniment rutier, Mergeam linistit cu 60 km in fata mea era un taximetrist mergea incet pe ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca in cazul contestarii procesului verbal de catre vinovat Alin15572 Alin15572 Buna ziua, Acum 2 saptamani am fost implicat intr-un accident rutier pe raza orasului Bucuresti. Eu circulam regulamentar pe banda 3 a bulevardului, de pe ... (vezi toată discuția)
Accident rutier si despagubire clauddy23cat clauddy23cat Buna ziua! De curand am facut un accident rutier intr.o intersectie cu 2 drumuri de aceeasi categorie, strazi de cartier, cu o singura banda pe sens, cu 2 ... (vezi toată discuția)