avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1036 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident rutier si despagubire
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident rutier si despagubire

Buna ziua! De curand am facut un accident rutier intr.o intersectie cu 2 drumuri de aceeasi categorie, strazi de cartier, cu o singura banda pe sens, cu 2 sensuri, in care exista un singur indicator rutier " cedeaza trecerea" si acela pt. sensul opus mie, in rest pe celelalte 3 strazi niciun indicator rutier. Din stg. mea am fost tamponat de un autoturism. Initial, am fost la amiabila si am zis k eu sunt vinovat, fiindca am banuit amandoi ca str. pe care circula el are indicatorul "drum cu prioritate", insa dupa accident la cateva ore cand am verificat si nu era de fapt niciun semn. Eu i.am dat asigurarea, am declarat ca sunt vinovat, insa dupa reverificarea locului accidentului, mi.am dat seama ca nu sunt vinovat eu, intrucat trebuia sa.mi dea prioritate de dreapta. As dori sa stiu daca am sau nu dreptate si cum pot face sa.l pot obliga pe el sau firma sa de asigurari sa.mi repare masina, avand in vedere k asiguratorul meu i.a spus ca este posibil sa.i respinga dosarul pt dauna lui si sa nu.i faca masina sa, dupa cele declarate initial de noi, intrucat ar fi trebuit sa.mi dea prioritate de dreapta. Multumesc mult anticipat
Ultima modificare: Marți, 4 Decembrie 2012
clauddy23cat, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ciprian Dinu , Avocat 07:47, 5 Decembrie 2012
Pentru a rezolva problema, ar fi trebuit sa va deplasati la politie sa intocmeasca un proces verbal si sa stabileasca dumnealor vinovatia.
Daca ceea ce spuneti este corect si nu exista un indicator pe sensul dumneavoastra de mers si nici pe sensul de mers al celuilalt sofer, atunci se aplica regula prioritatii de dreapta.
Pentru a va putea repara masina, mergeti cu toata documentatia la asiguratorul celuilalt sofer si deschideti dosar de dauna, dar s-ar putea sa trebuiasca sa va judecati pentru stabilirea vinovatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Culpa comuna iar cel ce m a acroșat nu avea asigurare obligatorie MLY 1 MLY 1 Bună ziua,mă ajutați și pe mine cu o problema?Mai exact in urma cu un an am avut un accident rutier,mă deplasam spre casa iar pe partea mea de mers urma o ... (vezi toată discuția)
Intersectie prost semnalizată Radu Diana Radu Diana Un indicator rutier cand este montat intr.o localitate/oraș in actele primariei unde sunt notate cu data montajului mai scrie si carei strazi i se adreseaza ... (vezi toată discuția)
Implicat intr-un accident in care eu eram baut dar vinovatul era celalalt sofer Alex Chiper Alex Chiper Am fost implicat intr-un accident rutier in care au fost avariate inca 5 masini in afara de a mea si de masina celuilalt sofer. In urma primelor cercetari ... (vezi toată discuția)