avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Intersectie prost semnalizată
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Intersectie prost semnalizată

Un indicator rutier cand este montat intr.o localitate/oraș in actele primariei unde sunt notate cu data montajului mai scrie si carei strazi i se adreseaza fiecare indicator in parte?

Conducatorul auto X se deplasa in date de 14.01.2020 ora 17( aproximativ) pe raza orasului avrig strada Gheorghe Lazăr indreptandu.se spre localitatea Mârșa in intersectia strada Sașilor si strada Gării conducatorul auto Y i.a taiat calea ,el iesind de pe strada Gări avand intentia să ajunga pe strada Sașilor tamponandu.se . La fata locului s.au prezentat cei de la politia Avrig ulterior au chemat si politia rutiera sibiu ,acestia din urma au ajuns la concluzia ca domnul X desi era pe un drum principal (județean chiar dj 105g) cu prioritate in toate intersectiile (inafara de Strada Gării deoarece acel segment de drum in actele primariei figureaza inca in lucru si i.au dat drumul fara un indicator de Stop care in data de 15 a fost montat )se face vinovat de acest accident spunand ca nu a acordat prioritate de dreapta celuilalt conducator auto mai doresc sa mentionez ca conducatorul y mai avea peste drum o oglinda in care putea sa se asigure ...
Ne.am luat avocat si am inceput procedurile , noi fiind cei cu masina care circula pe strada principala ? Credeti ca am sanse de castig ?
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 20:02, 20 Ianuarie 2020
Ambii conducători auto au crezut că se află pe drum cu prioritate întrucât nu nu au întâlnit vreun indcator de pierdere a prioritășii. În asemenea cazuri vinovat de producerea accidentului este administratorul drumului pe care trebuia instalat indicatorul de pierdere a priorității de trecere.
Depuneți plîângere contravențională pentru anularea procesului verbal de contravenție.
Acționați în judecată administratorul drumului pentru plata daunelor provocate ca urmare a accidentului de circulație produs din vina lor.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident intersectie cu semne de circulatie lipsa sorcy3k sorcy3k Se da urmatoarea speta: Masina A, mergand pe strada X (1 banda pe sens), care se intersecteaza cu Bulevardul Y (2 benzi pe sens), este acrosata din partea ... (vezi toată discuția)
Accident rutier si despagubire clauddy23cat clauddy23cat Buna ziua! De curand am facut un accident rutier intr.o intersectie cu 2 drumuri de aceeasi categorie, strazi de cartier, cu o singura banda pe sens, cu 2 ... (vezi toată discuția)
Accident auto adina21 adina21 Ma ajuta cineva cu niste informatii am avut un accident auto iar de pe o strada fin dreapta a iesit um domn si ne-am tamponat in momentul accidentului de pe ... (vezi toată discuția)