avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident auto

Ma ajuta cineva cu niste informatii am avut un accident auto iar de pe o strada fin dreapta a iesit um domn si ne-am tamponat in momentul accidentului de pe str domnuluo lipsea semnul de cedeaza trecerea dupa doua zile a aparut semnul politia a decis ca eu sunt vinovata si urmeaza sami faca procesc si sa imi ia permisu .de la primarie am cerut o hatrtie prin care sa dovedesc ca sunt pe drumul cu prioritate ....dar inca politia cica nu a luat nici o decizie ce ar trebui sa fac???
Cel mai recent răspuns: adina21 , utilizator 09:28, 19 Ianuarie 2015
Solicitati la cei in masura cu montarea acestor semne sa va comunice la ce data a fost montat respectivul semn, si in ce baza (acestea se montează cf unor hot). De asemenea, verificați declarația data de celălalt șofer, la dosar.
Problema e ca in momentul accidentului am dat o declaratir iar la politie nu au ajuns acele declaratii nu avem nici unu proces si sincer ni stiu ce sa fac asa cum politia ma scoate vinovata eu ar trebui sa ii dau asigurarea sa imi ia permisu ai sa imi fac masina si totusi eu pe drumul cu prioritate
De unde stiti ca erati pe drum cu prioritate? Aveati vreun indicator in acest sens? Daca in intersectie nu exista niciun indicator rutier privind drumul cu prioritate se aplica regula prioritatii de dreapta. Trebuia sa acordati prioritate autoturismului care venea din dreapta. Dupa lege sunteti vinovata.
ing. Ioan Ciobanu
Pt ca la aceea str sa lucrat cei care au lucrat ni au mai pus semnele acum dupa accident pe str din dreapta au pus semnul de cedeaza trecerea ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prioritate de dreapta? adyzone adyzone As vrea sa stiu cine are prioritate. Eu am urmat traseul sagetii rosii si m-am intersectat cu o masina la intersectia celor doua sageti (albastra si rosie). ... (vezi toată discuția)
Intersectie dirijata sau nedirijata - semnele de circulatie mdmilan mdmilan Daca intr-o intersectie o directie are semn de \"Cedeaza trecerea\", iar cealalta directie nu are niciun semn („Drum cu prioritate”, „Intersecție cu un ... (vezi toată discuția)
Accident Alin Marius Popa Alin Marius Popa Astăzi am făcut un accident ușor, eu am depășit o coloană pe un drum cu prioritate pe linie discontinua. Din partea dreapta iesind un alt băiat cu ... (vezi toată discuția)