avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua - tamponare fara victime
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua - tamponare fara victime

Este prima data cand scriu dar va urmaresc cu interes de mult timp ,incerc sa obtin o parere de la un specialist si o parere arbitrara intr-un necaz pe care l-am patit acum 2 zile,si anume un accident rutier o tamponare fara victime in care am fost gasit vinovat pe nedrept( opinia mea poate gresesc, nu stiu).
Incep cu inceputul, pe 29-04-2015 la ora 10 dimi ma indreptamdinspre bl unirii spre bl Decebal , in sensul giratoriu de la piata alba iulia circulam pe banda 1 intentionand sa fac la dr pe Decebal in fata mea o masina iese din parcare cu spatele, buun o vad, opresc,ai fac semn cu farurile sa iasa, masina iese din parcare dar in loc sa-si continue deplasarea spre dr cum prevede marcajul ea da semnal st sa vireze la stg neregulamentar,bineinteles ca nu putea face manevra pt ca era plin de masini o claxonez de cateva ori soferul insista sa faca st, si astept rabdator sa faca ceva pt ca nu aveam cum sa-l depasesc.
Si acum necazul in starea mea de asteptare sa plece acea masina ma trezesc cu alta masina care circula in stg mea in sensul girator ca se infige la propriu in mine si cu roata fata mi-a distrus toata partea stg a masinii neschitand nici o intentie de frana oprindu-se intr-un final la capatul pragului masinii mele, usa spate si fata st indoite prag stg indoit de la un capat la altul plus aripa fata sta indoita.
Am incremenit va dati seama tipa din masina care ma lovit a inceput sa planga sa urle ca o sa ramana fara permis, am incercat sa o linistesc ca oricum raul era facut si femeia speriata, ma roaga sa facem amiabila ca daca mergem la politie ramae fara permis,sant deacord si asteptam sa se calmeze sa facem actele,Daar apare sotul nervos nevoie mare ca eu sant devina ca sotia lui e nevinovata,am incercat sa-l dumiresc, nu a fost cu putinta, mai nou si soferita sustine ca eu eram oprit neregulamentar si ca io-s devina, vazand asa le-am zis ca-i astept la politie ca nu fac circ pe strada.
La politie am urmat actele cerute de lege ,politistul vede masinile si mergem in fata lui.STUPOARE sant luat la intrebari mai rau ca un terorist ( PRECIZEZ CA MASINA ESTE TAXI) ,conclizia eu sant devina ca am depasit acel auto stationat in fata mea si ca nu m-am asigurat la schimbarea benzii de circulatie,degeaba am incercat sai explic situatia si ca,conform loviturii( masina care a lovit nu are decat jeanta fata drt murdara de vopseaua mea galbena atat si nimic altceva) nu am avut intentia de depasire, ca altfel ar fi fost ea lovita in bara sau fara frontala,nu a fost chip de discutie.
Mai mult in declaratia mea am scris ca eram oprit ,ma pus sa tai si sa rectific ca ma deplasam dinspre unirii catre decebal,comentand astfel -ce credeti ca noi santem pusi aci de fraieri? nu stim cum va comportati voi? (taximetristi) ,sigur asa ai vrut sa faci,am mentionat pe PV ca nu sant deacord cu constatarea lui.
Mi-a zis ca daca nu-mi convine sa ma duc la tribunal.

Acum intrebarea mea este pot depune contestatie la PV si sa am si sanse de castig in instanta? ce alte probe sa aduc ca nu am nimic care sa probeze faptul ca eu eram oprit ????? Cum i-mi pot demonstra nevinovatia>????
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 12:33, 2 Mai 2015
Stiti cum este cu facerea de bine! Acum aveti si ghinionul sau "dezavantajul" de a fi taximetrist, stiti foarte bine parerea celorlati conducatori auto despre taximetristi, mai ales in Bucuresti.

Ati retinut numarul masinii careia i-ati acordat "facilitatea" de a iesi din parcare?

Din relatarea dvoastra banuiesc ca accidentul s-a produs in apropiere de BRD inainte de a va incadra spre dreapta catre pta Muncii iar individul care iesea din parcare intentiona sa faca stanga spre pta Unirii, conducatoarea auto venea din spate probabil pe banda a 2a.

Parerea mea este ca cea care v-a lovit nu s-a asigurat la schimbarea directiei de mers si nu a pastrat o distanta suficienta ptr evitarea accidentului.

Contestati procesul verbal in termen de 15 zile de la comunicare, platiti 1/2 din minimul amenzii in termen de 2 zile lucratoare altfel o veti plati intreaga daca pierdeti. Plangerea o depuneti la judecatoria sect. 3.

oug195
Art.51. - Conducătorul unui vehicul care circulă în spatele altuia are obligaţia de a păstra o distanţă suficientă faţă de acesta, pentru evitarea coliziunii.

Art.54. - (1) Conducătorul de vehicul care execută o manevră de schimbare a direcţiei de mers, de ieşire dintr-un rând de vehicule staţionate sau de intrare într-un asemenea rând, de trecere pe o altă bandă de circulaţie sau de virare spre dreapta ori spre stânga sau care urmează să efectueze o întoarcere ori să meargă cu spatele este obligat să semnalizeze din timp şi să se asigure că o poate face fără să perturbe circulaţia sau să pună în pericol siguranţa celorlalţi participanţi la trafic.

hg1391
Art. 118. – Conducatorul de vehicul care efectueaza depasirea este obligat:
c) sa pastreze în timpul depasirii o distanta laterala suficienta fata de vehiculul depasit;

In declaratie trebuia sa va mentineti pozitia ca erati oprit in momentul impactului si sa nu scrieti ce va dicta politistul.

In plangerea pe care o veti depune descrieti evenimentul exact cum s-a produs
"in fapt, In timp ca ma deplasam pe banda 1 din directia pta Unirii spre pta Muncii, in zona pta Alba Iulia inainte de a executa manevra de schimbare a directiei spre dreapta am fost obligat sa opresc intrucat masina cu nr Bxxyyy a executat manevra de iesire din parcare. in timp ce eram oprit am fost lovit de auto nr..... in partea stanga. in drept, auto nr. nu a respectat art. 51, 54 oug 195 si art 118 hg 1391, etc,etc. Eventual apelati si la ajutorul unui avocat ptr intocmirea plangerii. depinde si ptr ce articol din oug 195 ti fost sanctionat.
Exact pt art 54/1 am fost amendat eu, cum ca as fi vrut sa depasesc acel auto stationat in fata mea si nu m-as fi asigurat la plecarea de pe loc, dar in cazul acesta lovitura ar fi fost frontala la auto care ma lovit si nu laterala.
Intradevar sant taximetrist si avem o reputatie proasta dar si soferii de ratb o au si soferii de giurgiu etc, toti santem egali in fata legii ( asa se presupune). nu am retinut nr masinii din fata decat ca era o skoda gri cu nr de vrancea.
Credeti ca se va cere o expertiza auto sau ca as avea sanse de castig in cazul contestatiei pv-ului pe articolele mentionate de d-tra? mentionez ca in pv este trecut intersectia piata alba iulia ci bl Decebal, iar in realitate evenimentul sa produs exact unde spuneti d-tra in fata la BRD.
DAR sa vazut clar reaua credinta a politistului ,rautatea cu care mi se adresa si faptul ca sant de vine necontestabil- ( ASA FACETI VOI MEREU), este nevoie de a face si un memorandum referitor la comportamentul politistului pe lanca contestarea pv-ului?
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Mai 2015
tudoracherazvan, utilizator
iar in momentul cand mi-a ordonat sa tai fapul ca eram stationat ma apostrofat cu propozitia- ce credeti ca noi santem prosti? degeaba crezi ca am haina asta pe mine.-
I-mi pare extrem de rau ca nu am facut poze la fata locului,practic respectiva a trecut pe langa mine acrosandu-ma cu roata, clar din neatentia ei nici macar nu a schitat un gest de franare sau de evitare a coliziunii, plus ca era incepatoare si masina nu era a ei.
Practic pot face plangere inpotriva PV-ului invocand acelas articol(54/1) pe care am fost eu gasit vinovat????
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Mai 2015
tudoracherazvan, utilizator
Referinta la reputatia taximetristilor am facut-o ptr a sublinia atitudinea politistului fata de dvs. netinand cont in evaluarea imprejurarilor producerii accidentului de tratarea in mod egal a conducatorilor auto ci prin prisma profesiei.

Puteti face referire in plingere la modalitatea de tratare a cazului de catre politist, dialogul purtat si intemeierea sanctiunii mai mult pe baza profesiei decat pe calitatea de conducator auto, ca ati fost obligat sa declarati ca nu erati oprit ci in miscare.

In plingere solicitati proba cu interogatoriu a conducatoarei auto, sa o intrebati daca erati in miscare sau oprit. Ar fi de preferat ca interogatoriul sa fie facut de un avocat care stie cum sa puna intrebarile. Sau daca va simtiti in stare sa va aparati singur o puteti face si dvoastra.
Politia de regula nu se prezinta la procese si solicita judecarea in lipsa. Puteti solicita si interogarea politistului ptr a demonstra atitudinea rauvoitoare a acestuia.
Nu uitati sa precizati motivul opririi, sa descrieti masina si sa justificati neretinerea nr de inmatriculare intrucar ati fost lovit.

Expertiza auto nu se va cere deoarece nu au fost victime si nu se justifica, o puteti cere dar costa destul de mult, trebuie sa o platiti si nu inseamna in mod obligatoriu ca este favorabila celui care o plateste.

Va multumesc mult,mi-ati dat curaj sa merg mai departe cu plangerea,ramane sa o fundamentez pe articole de lege.
Daca mai sant pareri sau daca ma puteti ajuta cu articole de legi pe care pot fundamenta plangerea,modele de plangere va rog sa ma ajutati.
Precizez ca nu am baza materiala de a angaja un avocat asa ca ma arunc singur in catacombele inbarligate ale judtitiei din romania. Sa nu ma intelegeti gresit daca sant vinovat platesc, dar daca sant discreditat si discriminat si gasit vinovat pentru ca practic o meserie sau alta nu e normal.

Alte discuții în legătură

Accident rutier. vinovat moral. daune. M.Ionut M.Ionut Buna Ziua! Am avut parte de un accident in care au fost implicate 3 masini din care doar 2 au intrat in coliziune. Eram pe un drum cu 3 benzi pe sens. Pe prima ... (vezi toată discuția)
Pv oprire interzisa - posibilitate contestare CristianM217 CristianM217 Buna ziua, Va descriu urmatoarea intamplare pentru care sper ca pot gasi solutionare. In timp ce conduceam auto personal in drum spre casa, am oprit in ... (vezi toată discuția)
Accident rutier jupanu_cristi@yahoo.com jupanu_cristi@yahoo.com mergeam dinspre ploiesti spre bucuresti pe banda nr 2 cu viteza redusa deoarece aveam o masina in fata care mergea incet am fost depasit de pe banda 2 pe banda ... (vezi toată discuția)