avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare contract de munca pe perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare contract de munca pe perioada determinata

Buna ziua,
In luna august a acestui an imi va expira contractul de munca incheiat pe 2 ani, cat timp persoana al carui post il ocup momentan este in concediu de ingrijire copil.
Mi s-a spus ca odata cu noul cod al muncii s-a putea debloca unele posturi in sistemul bugetar, din care fac si eu parte. Am 21 de ani si daca imi pierd locul de munca nu stiu daca voi gasi altul imediat, dat fiind faptul ca inca nu am terminat facultatea. As putea ramane angajata la actualul meu loc de munca, in cazul in care se deblocheaza posturile in sistemul bugetar? Am citit in codul muncii unele prevederi, insa nu le-am inteles exact. Mentionez ca lucrez intr-o institutie de invatamant, si anume, la o facultate. Va scriu deoarece sunt intr-o situatie disperata, nu as vrea sa imi pierd locul de munca. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:52, 28 Aprilie 2011
Daca se deblocheaza posturile puteti ramane in continuare angajata la acea institutie .. in caz contrar, pana la gasirea unui nou loc de munca puteti beneficia de indemnziatie de somaj.
Multumesc pentru lamurire. Am citit acum alte prevederi ale noului Cod al Muncii si se mentioneaza urmatorul aspect "Contractele individuale de munca pe perioada determinata vor putea fi incheiate pana la 36 de luni" perioada fiind majorata cu un an fata de actuala lege. de angajare. As dori sa stiu daca se poate majora si in cazul meu contractul pe per determinata cu inca un an.
Aceasta prevedere va intra in vigoare la data de 01.05.2011 ...
Da, asa este, am citit acest lucru, mie imi inceteaza contractul de munca incheiat pe perioada determinata pe data de 01.08.2011, incheiat pe 2 ani cat timp colega al carui post il ocup momentan a fost in concediu de ingrijire copil si de aceea doream sa stiu daca se poate prelungi cu inca un an perioada contractului de munca, aplicandu-se noua prevedere din Codul Muncii...
Chiar daca ar fi posibil acest lucru, se pune intrebarea ce se intampla daca se reintoarce la serviciu colega al carui post il ocupati momentan ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de somaj? alina88 alina88 Buna seara, Am 22 de ani si sunt din Bucuresti. La data de 11 iunie 2011 a incetat contractul de munca incheiat pe perioada determinata acum 2 ani, ... (vezi toată discuția)
Contract de munca pe perioada determinata elvercris elvercris Buna ziua!Poate cineva sa imi spuna si mie cum se procedeaza dupa noul cod al muncii ,la o noua prelungire a contractului?In speta,am fost angajata pe perioada ... (vezi toată discuția)
Doua functii in aceiasi institutie publica sergiu_vlad87 sergiu_vlad87 Buna. Am nevoie de o lamurire. Sunt angajat al unei primarii, iar de ceva vreme fac si munca unui coleg al carui contract de munca este suspendat deoarece se ... (vezi toată discuția)