avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1028 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de somaj?

Buna seara,

Am 22 de ani si sunt din Bucuresti.
La data de 11 iunie 2011 a incetat contractul de munca incheiat pe perioada determinata acum 2 ani, titulara postului ocupat de mine revenind din concediul de ingrijire copil. Reangajarea mea la institutia unde am lucrat este imposibila dat fiind faptul ca posturile in sistemul bugetar sunt momentan blocate.
Prin urmare, am ramas somera si nu stiu daca pot beneficia imediat de ajutor de somaj pana imi voi gasi un alt loc de munca. Mentionez ca am terminat o facultate anul trecut, am licenta data si nu urmez, momentan, nicio forma de invatamant.
Vroiam sa va rog sa imi spuneti ce trebuie sa fac exact pentru a putea lua un ajutor de somaj. Nimeni din jurul meu nu stie sa imi spuna exact unde sa ma duc mai intai si pasii pe care trebuie sa ii urmez pentru a depune dosarul in vederea primirii ajutorului de somaj, iar ce am citit pe pagina de internet a ANOFM nu m-a lamurit prea bine.
Va multumesc anticipat si va doresc numai bine!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:18, 4 Iulie 2011
Pentru a beneficia de indemnizatia de somaj trebuie sa indepliniti urmatoarele conditii:
- c.i.m. sa inceteze din motive neimputabile dvs. Incetarea de drept a c.i.m. la data expirarii duratei pentru care a fost incheiat va da posibilitatea de a beneficia de indemnizatia de somaj.

- sa aveti un stagiu minim de cotizare la somaj de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei depunerii cererii.
Multumesc pentru raspuns!

Contractul de munca a incetat pe motivul revenirii la locul de munca a persoanei pe postul caruia am fost angajata pe perioada determinata.
Cat despre stagiul minim de cotizare la somaj, dat fiind faptul ca din iulie 2009 si pana in iunie 2011 am cotizat la somaj, ar insemna ca pot lua ajutorul de somaj.
As dori maine sa merg la ANOFM, stiti cumva daca trebuie sa depun intai o cerere pentru acordarea ajutorului de somaj sau doar imi vor spune cei de acolo ce acte trebuie sa prezint pentru dosar?
Se depune un dosar care contine actele de mai jos :
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare in timpul somajului ContSters103795 ContSters103795 18.o8.2008 pana la 31.07.2009 somaj. 01.08.2009 pana la 31.08.2009 angajat. mai pot beneficia de somaj ? (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj buneao buneao Buna ziua, am si eu o nelamurire; dupa 13 ani vechime postul dintr-o banca pe care am lucrat se desfiinteaza si voi primi niste salarii compensatorii; daca ma ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa demisie robertdamoc robertdamoc Dupa legea muncii am inteles ca nu se poate. Dupa ce am cotizat timp de 6 ani de zile (plecand cu un salar peste 3.000 de RON) si apoi am fost nevoit sa ... (vezi toată discuția)