avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Activitate ionica69

Activitate ionica69

Bună ziua,
Cui trebuie să se adreseze persoana pentru a solicita înscrierea în cartea de muncă a menţiunii privind perioada efectuării stagiului militar?
Are nevoie de această menţiune în cartea de muncă pentru a putea preda dosarul de pensionare la Casa de pensii.
Persoana în cauză a efectuat stagiul militar obligatoriu în perioada 19.10.1970 - 10.02.1972. Înainte şi după armată ocupaţia lui era agricultor şi nu avea carte de muncă. Prima lui carte de muncă ia fost deschisă abia în anul 1986 şi închisă apoi în 2009, menţiunea perioadei efectuarii stagiului militar nefiind înscrisă. Precizez că actualmente firmele la care a muncit nu mai există fiind închise.
Vă mulţumesc.
... şi când este indicat să solicit recalcularea/diminuarea pensiei de intretinere in functie de noile venituri?
Numai după 2-3 luni voi avea în mână decizia Casei de pensii cu valoarea pensiei calculate pe care urmează să o primesc. Deci pentru acele 2-3 luni nu voi plăti pensie alimentară?
Mulţumesc.

Bună ziua.
Sunt căsătorit a doua oara, şi am un copil minor în întreţinere din această relaţie. Din prima căsătorie mai am un copil minor pentru care instanţa de judecată a hotărât că trebuie să-i plătesc o pensie alimentară, care lunar i-mi este reţinută din salar. Începând cu această lună, din motive de sanatate, am fost pensionat pe caz de boală. În zilele următoare urmează sa-mi fac lichidarea la locul de muncă, astfel că în următoarele 2-3 luni până când voi primi decizia de pensionare de la Casa de pensii, in care se va stabili suma de bani pe care o voi primi ca pensionar, nu am să am bani pentru ai plătii pensie alimentara copilului nascut în prima căsătorie, şi astfel fără să vreau voi incalca o hotărâre judecătorească.
Vă rog să-mi spuneţi legal ce trebuie să fac....
Mulţumesc.
Buna ziua
Socrul meu s-a nascut la data de 14.11.1950 si are probleme de sanatate. Medicul care-l trateaza i-a recomandat sa se pensioneze. Neavand loc de munca, fiind agricultor, este posibil sa solicite pensionarea pe caz de boala?
Multumesc.
Buna ziua,
Actualmente sunt funcţionar public –poliţist- (am probleme medicale) si vă rog respectuos să-mi răspundeţi, dacă in baza legislaţiei actuala pot să solicit pensionarea (de invaliditate, anticipată, etc.), dacă beneficiez de plăţi compensatorii în urma pensionării, si dacă perioada efectuării stagiului militar se ia în considerare ca vechime în muncă?
-sunt născut la data de 07 ianuarie 1969.
-lucrez din anul 1987 (16.03.1987 – 01.07.1992 muncitor calificat intr-o intreprindere).
-in perioada 1990 -1991 am efectuat stagiul militar obligatoriu.
-din data de 01.07.1992 si până in prezent lucrez in MAI fiind agent de poliţie (neoperativ).
Vă mulţumesc