avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Menþiuni în cartea de muncã
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Menþiuni în cartea de muncã

Bună ziua,
Cui trebuie să se adreseze persoana pentru a solicita înscrierea în cartea de muncă a menţiunii privind perioada efectuării stagiului militar?
Are nevoie de această menţiune în cartea de muncă pentru a putea preda dosarul de pensionare la Casa de pensii.
Persoana în cauză a efectuat stagiul militar obligatoriu în perioada 19.10.1970 - 10.02.1972. Înainte şi după armată ocupaţia lui era agricultor şi nu avea carte de muncă. Prima lui carte de muncă ia fost deschisă abia în anul 1986 şi închisă apoi în 2009, menţiunea perioadei efectuarii stagiului militar nefiind înscrisă. Precizez că actualmente firmele la care a muncit nu mai există fiind închise.
Vă mulţumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:15, 19 Mai 2011
Nu este nevoie sa fie inscrisa in carnetul de munca perioada stagiului militar ... la predarea dosarului pentru pensie trebuie sa aiba si copie de pe livretul militar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia-adeverințe sau alte justificări! kovacs_stefan kovacs_stefan Pentru pensie-facultatea la zi se poate justifica cu diploma si înscrisurile ei, pentru cei care am făcut armata obligatoriu - putem justifica cu livretul ... (vezi toată discuția)
Stagiu de cotizare la bugetul asigurarilor sociale neo21 neo21 Am terminat armata in 1994 iar cartea de munca o am din 1995; de atunci si pana acum niciunul dintre angajatorii la care am lucrat nu a comunicat casei de de ... (vezi toată discuția)
Aplicare coeficient spor vechime luând in considerare studiile superioare si serviciul militar pt pensie limita de virsta 1dragon6 1dragon6 Am urmat la zi institutul politehnic Bucuresti intre 1977 si 1982 (cinci ani ingineri zi), si la un an dupa ce am inceput sa lucrez am efectuat stagiul militar ... (vezi toată discuția)