avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensia-Adeverințe sau alte justificări!
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensia-Adeverințe sau alte justificări!

Pentru pensie-facultatea la zi se poate justifica cu diploma si înscrisurile ei, pentru cei care am făcut armata obligatoriu - putem justifica cu livretul militar?
Cel mai recent răspuns: kovacs_stefan , utilizator 15:49, 3 Ianuarie 2018
Daca de pe diploma si inscrisurile ei rezulta ca ati facut studiile la zi, nu mai trebuie adeverinrta de la facultate.

Dovada ca ati facut armata e livretul militar.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Normele de aplicare a prevederilor Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, aprobate prin HG 257/2011:
art. 76
(1) Actele la care se face referire la art. 103 alin. (2) din lege sunt, după caz:
a) pentru pensia pentru limită de vârstă, anticipată și anticipată parțială:
- cerere pentru înscrierea la pensie (anexa nr. 6);
- carnetul de muncă (original și copie);
- carnetul de muncă pentru membrii CAP (original și copie);
- carnetul de asigurări sociale pentru agricultori (original și copie);
- alte acte prevăzute de lege privind vechimea în muncă sau vechimea în serviciu realizată;
- actele de stare civilă ale solicitantului: BI/CI, certificat de naștere și de căsătorie (original și copie);
- livretul militar (original și copie);
- diploma de absolvire a învățământului universitar (original și copie) și adeverința din care să rezulte durata normală, perioada studiilor și faptul că acestea au fost urmate la zi;
.....

Prin urmare, va trebuie si o adeverința din care să rezulte durata normală, perioada studiilor și faptul că acestea au fost urmate la zi.
Mulțumesc! Felicitări pentru expeditivitate și competență!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar pensionare bbt bbt La depunerea dosarului de pensie se mai solicita adeverinta pentru locurile de munca mentionate in Carnetul de munca ? (vezi toată discuția)
Dosar pensionare. tzuku51 tzuku51 maine implinesc varsta de 64 ani(multumesc,asemenea) si deoarece am reducere 1 an(am 6.5 ani grupa II),doresc sa-mi depun dosarul de pensionare; m-am angajat ... (vezi toată discuția)
Model adeverinta conditii deosebite, speciale si alte conditii de munca Carp Mircea Carp Mircea Care este modelul de adeverinta pentru; -Conditii deosebite -Conditii speciale -Alte conditii de munca Cred ca imi scapa mie ceva. Ce ? Am pus ... (vezi toată discuția)