Pentru pensie-facultatea la zi se poate justifica cu diploma si înscrisurile ei, pentru cei care am făcut armata obligatoriu - putem justifica cu livretul militar?
Normele de aplicare a prevederilor Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, aprobate prin HG 257/2011:
art. 76
(1) Actele la care se face referire la art. 103 alin. (2) din lege sunt, după caz:
a) pentru pensia pentru limită de vârstă, anticipată și anticipată parțială:
- cerere pentru înscrierea la pensie (anexa nr. 6);
- carnetul de muncă (original și copie);
- carnetul de muncă pentru membrii CAP (original și copie);
- carnetul de asigurări sociale pentru agricultori (original și copie);
- alte acte prevăzute de lege privind vechimea în muncă sau vechimea în serviciu realizată;
- actele de stare civilă ale solicitantului: BI/CI, certificat de naștere și de căsătorie (original și copie);
- livretul militar (original și copie); - diploma de absolvire a învățământului universitar (original și copie) și adeverința din care să rezulte durata normală, perioada studiilor și faptul că acestea au fost urmate la zi;
.....
Prin urmare, va trebuie si o adeverința din care să rezulte durata normală, perioada studiilor și faptul că acestea au fost urmate la zi.
Dosar pensionare.
tzuku51
maine implinesc varsta de 64 ani(multumesc,asemenea) si deoarece am reducere 1 an(am 6.5 ani grupa II),doresc sa-mi depun dosarul de pensionare;
m-am angajat ... (vezi toată discuția)