Poate un ONG (asociatie) sa obtina un Certificat de Identitate Sportiva daca nu este asociatie sportiva sau club sportiv? Daca nu, ce poate sa faca pentru a obtine unul?
ONG-ul pe care il reprezint organizeaza anual un concurs educational, castigatorii primind de obicei produse drept premii: calculatoare, tablete, rechizite etc.
Putem acorda si premii in bani?
Exista vreun plafon minim pana la care nu platim vreo taxa sau impozit?
Sa inteleg ca aceste venituri, pentru care un ONG este scutit de impozit, sunt venituri din activitati economice?
- veniturile realizate din acţiuni ocazionale precum: evenimente de strângere de fonduri cu taxă de participare, serbări, tombole, conferinţe, utilizate în scop social (ex acte de caritate) sau profesional (ONG de tip profesional), potrivit statutului acestora;
"Taxa de participare" poate fi transformata in donatie. Cu alte cuvinte, participarea este gratuita, dar cei care doresc sa sustina cauza - educatie ecologica in scoli pot face donatii. In acest caz, mai este vorba despre activitate economica?
Reprezint un ONG de mediu care doreste sa organizeze un eveniment de strangere de fonduri pentru o campanie de educatie ecologica in scoli. Acest eveniment se doreste a fi un concurs de mountainbike. Taxele de participare la concurs vor fi destinate organizarii acelor ore de educatie.
Putem organiza un astfel de eveniment ca ong de mediu, sau trebuie sa fim club sportiv sau sa avem trecut in statut "organizarea de evenimente sportive"?
Suntem un ONG de mediu care doreste organizarea unui eveniment al carui principal scop este strangerea de fonduri pentru un alt proiect, mult mai amplu, de educatie ecologica.
Acest eveniment este destinat companiilor si angajatilor lor.
Companiile participa la eveniment in schimbul unei taxe de participare. Aceasta taxa asigura participarea companiei cu stand (eventual) si implicarea angajatilor in diversele activitati propuse de organizatori.
Evenimentul este unul educational si priveste colectarea selectiva si reciclarea creativa.
Intrebarile sunt:
1. Avem voie sa percepem o astfel de taxa de participare?
2. Se emite doar o chitanta pe care se trece "taxa participare eveniment X" sau sunt si alte documente care trebuie emise?
3. Care sunt taxele sau impozitele catre stat pe care trebuie sa le platim pentru aceste sume incasate?
Ce trebuie facut in situatia in care 2 mii de voluntari participa la o actiune care dureaza cateva ore sau hai sa spunem, 1 saptamana? Mi s-ar parea absurd sa trebuiasca semnat contract de voluntariat cu fiecare. Pana se semneaza respectivele contracte se incheie proiectul :) Nu cumva contractul de voluntariat se refera la o implicare de mai lunga durata, nu doar cateva ore sau cateva zile?