avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Poate un ONG sa acorde premii in bani?
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Poate un ONG sa acorde premii in bani?

Buna ziua,

ONG-ul pe care il reprezint organizeaza anual un concurs educational, castigatorii primind de obicei produse drept premii: calculatoare, tablete, rechizite etc.

Putem acorda si premii in bani?

Exista vreun plafon minim pana la care nu platim vreo taxa sau impozit?

Va multumesc,
Radu

Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 16:32, 23 Martie 2016
Da si au acelasi regim fiscal ca si premiile in natura pentru ca si cele in natura se evalueaza in bani. Va rog sa cititi art. 110 din codul fiscal din care va redau mai jos:
(4) Nu sunt impozabile următoarele venituri obținute în bani și/sau în natură:

a) premii sub valoarea sumei neimpozabile stabilite în sumă de 600 lei, inclusiv, realizate de contribuabil pentru fiecare premiu
Am inteles. Va trebui semnat un act de donatie intre noi-ong si premiant sau altfel de act?
Acordarea premiilor in urma unui concurs nu inseamna donatie. Faceti un tabel centralizator in care treceti datele de identificare din buletin (sau certificat de nastere la copii) ale persoanelor care sunt premiate si cu semnatura fiecaruia la primire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ong-premii in bani Ovidiu-O Ovidiu-O Am inteles dupa ce am intrebat pe aici ca ONG-ul poate organiza concursuri sportive si poate face un venit, aceasta insemnand venituri din activitati ... (vezi toată discuția)
Impozitare premii in bani si natura concursuri sportive amaliaglobal amaliaglobal Buna ziua, Am un ONG care organizeaza concursuri sportive pentru amatori. Premiile acordate in bani concurentilor (sume mici sub 600 lei) se impoziteaza? Dar ... (vezi toată discuția)
Bună seara, un ong premiază elevii cu rezultate bune la învățătură ... alexgherasim alexgherasim Bună seara, Un ONG premiază elevii cu rezultate bune la învățătură și la olimpiade cu o anumită sumă de bani.Selecția celor care primesc premiile ... (vezi toată discuția)