Buna dimineata!Va multumesc pt raspuns ,este foarte lamuritor! Atat topometristul cat si expertul topo judiciar s-au contrazis in aceasta problema ,fiecare dand raspunsuri diferite [unul a zis ca eroarea legala este de 2% din suprafata totala a terenului iar celalalt a spus ca 30cm]. Am zis ca totusi expertii juridici care stiu cel mai bine legile pot sa-mi raspunda la aceasta nelasurire..
va multumesc pt raspuns ,dar trebuie sa lamuresc ca de fapt eu sant partea vatamata ,iar vecinul meu a cunstruit un gard in locul celui existent din scanduri fara acordul meu exprimat [pt ca intentiona sa construiasca ceva de beton armat i-am spus ca refuz sa construim pana ce nu angajez un topometrist-ceea ce am si facut ] ,insa a grabit lucrarea ca eu sa nu mai am ce face.Lungimea gardului este de 50msi l de 25cm.De aceea va rog sa-mi spuneti daca trebuie sa aiba autorizatie / In urma expertizei topo judiciare a rezultat ca a construit si in curtea mea ,de aceea v-am intrebat daca exista marja de eroare legala la expertizele topo judiciare.Inca odata ,va multumesc!
Va rog ,sa-mi spuneti daca ,la construirea unui gard intre vecini din beton armat cu latime de 25 cm si cu amprenta la sol [sper ca am folosit corect temenul ] legea prevede autorizatie de constructie? Va rog sa-mi spuneti daca legea prevede marja de eroare la expertiza topo judiciara si daca da ,care este aceasta/ Va multumesc!
va multumesc frumos!=D>sincer vad si simt un raspuns cu adevarat profesionist si nu "uman"--acum incep sa mai pricep si eu cate ceva ...daca chiar asa spune legea si nu inteleg de ce avocatul meu mi-a spus tot timpul ca da"este penal" si nu a mers deodata pe actiune de in granituire cu revendicare ,ba mai mult a spus ca s-ar putea sa pierd asa,......am pierdut deja 1 an de la faptele intamplate.....cu stress si tot ce tine de treburile astea.....si da, am fost la urban atunci la o saptamana dupa fapta vecinului si nu avea autorizatie de constructie pe gardul respectiv cum nu avea niciun fel de autorizatie nici dupa cele 2 mari cladiri construite -n curtea lui[ o vila si un mare atelier de tamplarie] dar asta nu ma intereseaza pe mine---daca va mai spun ca nu figura ca adresa de niciun fel inregistrat la urbanism -pur si simplu nu exista niciun nume la adresa respectiva....nu are nicio autorizatie pe nicio constructie ----stau si ma intreb ce se intampla daca datorita faptului ca l-am dat in judecata si el si-a scos autorizatie dupa aceea ,eu ce fac? VA rog din suflet sa-mi spuneti daca legea acorda marja de eroare la aparatele de masurat topo si care este ? SI DE CE expertul topo l-a apostrofat pe vecin ca legea spune ca, daca unul din vecini nu este de acord cu acea constructie a gardului,cel care-si doreste sa o faca trebuie sa lase gardul vechi pe loc si sa construiasca pe langa el---ca eu am tinut cont de ce a spus acest expert in demersurile mele pe mai departe? MULTUMESC!
va multumesc pt raspuns ,dar va intreb:nu trebuia ca acel vecin sa lase gardul vechi pe loc si sa construiasca pe langa el in interiorul curtii lui ,in conditiile in care eu i-am spus ca nu sant de acord cu o constructie noua fara a aduce o echipa topo [lucru pe care l-am si facut imediat] pt a ne alinia corect??ce spune legea cand partile nu cad de acord?? nu a fost rea intentie cand initial vecinul a fost de acord sa aducem o echipa topo,dar in 2 zile de la intelegere el a incalcat promisiunea si a construit gardul cu mare viteza??eu am martori care m-au auzit cand l-am refuzat. si..d-le profesionist, eu nu -i contest acestui om calitatea gardului ci felul cum a actionat incalcand o intelegere pe care am facut-o impreuna iar faptul ca a bagat 7 muncitori in curtea mea ,taind poarta si construind pe semiintuneric un gard asa de mare in doar 2 zile de la intelegere ma duce cu gandul ca a fost REA INTENTIE din partea lui.Politistul care a in strumentat cazul si a inaintat concluziile la Parchet a fost f. impresionat[subiectiv??!] de faptul ca dupa masuratorile exp. judiciar care mi-a dat dreptate ,eu voi "strica acel gard?"---drept urmare concluyziile care au fost trimise de el la parchet contineau in mare parte dclaratiile de aparare a acelui vecin iar declaratiile mele erau pe scurt si puse in asa fel incat sa ma dezavantajeze.Procurorul nu prea are el timp de citit tot dosarul cu toate declaratiile ,citeste doar ce a scris politistul.....de aici si strigatul meu ca;trebuie sa ai cazuri mari si de rasunet ca procurorul si parchetul sa le trezeasca interesul.CONCLUZIA :-nu a avut rea intentie acel vecin cand a incalcat intelegerea fara sa ma anunte si a construit acel gard fara sa-l lase pe cel vechi pe loc? Legea ce spune? va multumesc.Astept un raspuns din pc de vd legal si nu uman.
Va multumesc! As vrea sa va rog sa-mi spuneti care este diferenta intre penal si civil in ceea ce ma priveste pe mine ca parte vatamata la finalul procesului si de ce daca totusi se poate incadra la tulburare de posesie sant trimisa spre civil?Prin 'civil' pot sa-mi revendic toate cheltuielile pe care le-am facut pana acum si pe cele pe care le voi face de aici incolo?De ce avocatul meu mi-a spus ca,e mai bine pt mine sa mergem pe penal ?Va multumesc!
buna ziua! cred ca nu am fost inteleasa: acel vecin care mi-a taiat gardul de la poarta si a bagat muncitorii la mine in curte pt a construi, a declarat la audieri la Politie ca, el 'a fost de buna credinta si ca sa nu aiba discutii cu mine,a facut acel gard cu 5 cm inspre interiorul curtii lui-pt ca eu nu am fost de acord cu costruirea gardului decat daca o facem prin granituire cu aducerea unui topometrist cum de altfel am si facut-o si asa am descoperit ca mi-a incalcat proprietatea cu 13m.p [ lucru dovedit si de expertul judiciar mai tarziu].Ideea este ce nu este tulburare de p[osesie in opinia Parchetului:faptul ca a fost taiat un gard ce-mi apartinea si nu era comun si s-a intrat in curte fara acordul meu,sau faptul ca 2 echipe [una de experti judiciari] topografice au pus in evidenta ca acel vecin a construit pe terenul meu care este intravilan?Si as vrea sa va intreb ,care lege ma obliga sa construiesc gardul impreuna cu vecinul[dupa cum mi-ati sugerat]? Acei 5 cm sant de fapt doar o declaratie a vecinului pt asi sustine nevinovatia dar la cercetari s-a demonsrtat altceva......De ce avocatul meu a sustinut si mi-a spus tot timpul ca este categoric tulburare de posesie iar Parchetul zice civil?Multumesc!Dv-stra ati da de pomana 15m.p de teren intravilan vecinului pt-ca asa isi doreste el?-asta este o intrebare suplimentara si va rog sa ma credeti ca nu o fac tendentios?1?
Trebuie sa inaintezi catre Parchet un caz rasunator, pt a avea parte de toata atentia legilor din Romania?...am inaintat catre Parchet acum un an o plangere de tulburare de posesie, in sensul ca, vecinul mi-a spus de intentia lui de a strica gardul vechi si de a construi unul nou din beton armat[ L=50m ] dar eu i-am comunicat ca nu sant de acord pt moment ,intrucat fiind o lungime de 361m intre noi doresc sa aduc o echipa topo ca sa stabileasca exact pe unde trebuie construit gardul. IN momentul refuzului meu existau martori si initial partea acuzata a fost de acord cu conditia sa ma grabesc cu aducerea echipei topo. Intr-o saptamana am adus echipa topo dar SURPRIZA -vecinul construise in 2 zile gardul de beton armat pe o lungime de 50m si latime de 25cm... Si ATENTIE cum gredeti ca a procedat?--a TAIAT gardul de la poarta mea si a bagat la mine in curte 6-7 muncitori pt a construi acel gard. Am descoperit acest lucru la 2 zile dupa ce l-am refuzat,cand spre inserat am mers la proprietatea mea si i-am gasit acolo lucrand aproape pe intuneric.Bineinteles ca i-am dat afara dar a doua zi i-am gasit construind gardul mai departe ...Echipa topo si-a fazut de masuratori si spre surprinderea mea am aflat ca toata constructia gardului vechi cat si cel nou se afla total pe terenul meu. Am inaintat la Parchet plangere pt tulburare de posesie---experul judiciar topo a constatat si el ca vecinul a construit pe terenul meu dar in proportie mai mica decat mi-au spus cei din echipa topo adusa de mine,,,,iar Parchetul a dat respingere la penal ,ca sa ne judecam civil ,ca vecinul a declarat ca el a construit cu 5 cm in partea lui ca sa nu fie discutii dar expertiza nu a evidentiat decat opusul si cu toate acestea PArchetul ne trimite la civil. INTREBARE :de ce nu se considera tulburare de posesie cand cineva iti taie poarta si-ti intra in curte ,construieste si chiar daca el m-a anuntat ,eu nu am fost de acord, si de ce Parchetul ia in considerare "cu litera de lege" declaratia vecinului ca el a construit cu intentie buna si a mai sacrificat 5 cm din terenul lui? O alta intrebare--legea nu spune ca,in cazul cand partile nu sant de acord ,gardul vechi sa fie lasat la locul lui iar cel care doreste sa-si faca gard sa-l faca alaturi de gardul existent si spre interiorul celui care si-l doreste?De ce civil? Mie avocatul meu nu stie sa-mi raspunda de ce se intampla toate astea.Sau faptul ca el m-a anuntat de intentie de a construi nu-l mai face raspunzator penal? Va multumesc!