ART. 41
(1) Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.
(2) Cu titlu de excepţie, modificarea unilaterală a contractului individual de muncă este posibilă numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
(3) Modificarea contractului individual de muncă se referă la oricare dintre următoarele elemente:
a) durata contractului;
b) locul muncii;
c) felul muncii;
d) condiţiile de muncă;
e) salariul;
f) timpul de muncă şi timpul de odihnă.
ART. 42
(1) Locul muncii poate fi modificat unilateral de către angajator prin delegarea sau detaşarea salariatului într-un alt loc de muncă decât cel prevăzut în contractul individual de muncă.
(2) Pe durata delegării, respectiv a detaşării, salariatul îşi păstrează funcţia şi toate celelalte drepturi prevăzute în contractul individual de muncă.
Asadar, schimbarea locului muncii fara acordul salariatului se poate face numai pe perioada determinata, in cazul delegarii sau detasarii, conform Codului Muncii - Lg.53/2003 cu modificarile si completarile ulterioare.
Inscrierea in cartea funciara se face in baza unui act care sa dovedeasca proprietatea asupra imobilului.Daca nu detine hotararea de partaj sau aceasta nu e definitiva si irevocabila nu va putea sa inscrie dreptul de proprietate asupra a 1/2 din teren (din cate am inteles eu) si asupra casei. Oricum sulta stabilita in favoarea dumneavoastra va fi notata in cartea funciara si radiata doar in momentul in care va face dovada ca va achitat banii.
Deci, daca nu are hotarare de partaj inseamna ca va trebui sa prezinte un alt act translativ de proprietate, poate un contract de vanzare - cumparare, etc. Daca ati cumparat bunul in timpul casatoriei, atunci imobilul va fi trecut pe numele ambilor soti, urmand ca la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii de partaj cartea funciara pentru imobilul teren si constructii sa fie rectificata/reactualizata corespunzator acesteia.
Din cate ai spus aici despre contract, acum tu esti proprietarul apartamentului, bunica ta are doar uzufructul viager, banuiesc. Adica dreptul de a locui in acel apartament pana la sfarsitul vietii. Deci in situatia in care bunica ta va fi executata silit pentru plata unor sume de bani aceasta executare nu se poate face decat asupra bunurilor ei proprii, decat daca nu se dovedeste ca a instrainat imobilul ca se se sustraga de la plata acestor bani si contractul incheiat cu tine e anulat in instanta.
Dar banuiesc ca a fost incheiat mai demult, nu acum si procesul de calomnie din cate inteleg nu e finalizat.