Bună ziua!
Pe data de 22.04.2022 (vinerea mare), ma duceam de la București spre Râmnicu Vâlcea.
La capătul autostrăzii, spre Vâlcea, ambele benzi blocate pe o distanță de aprox 150-200 metri. Cum prietenei ii era rau, am vrut sa ies de pe autostrada, spre Budeasa (un sătuc pentru care se face dreapta din autostrada, nu stânga, spre valcea). Pentru asta am mers pe banda de urgență cam 150-200 m (cât era drumul blocat) apoi am făcut dreapta.
Se pare ca era o mașină de politie în zona, care a filmat. Am fost chemat la politia autostrada A1 (Ionesti-DB), unde mi s-a luat permisul de conducere pe 90 zile și am primit avertisment (Nu mi-au dat și amenda)
Asa cum am spus mai sus, am mers maxim 200 metri, am făcut dreapta (Nu aveam intenția sa depășesc coloana de mașini care se deplasa spre valcea), și ii era și prietenei rau.
Exista vreun temei pentru a depune contestație în cazul de fata?
Mulțumesc anticipat!
O zi ușoară!
Mulțumesc frumos pentru răspuns.
Mi se pare ciudat, totusi. Sunt proprietar în acte, plătesc și impozit, fiind pe numele meu și nu pot sa îmi fac o carte de identitate....
Seara bună!
Eliberarea unei carti de identitate expirate - acord proprietar drept de abitatie viagera.
Buna ziua!
In curand (pe 18), imi va expira cartea de identitate).
Printre actele necesare, bine-nteles, actul care dovedeste faptul ca sunt proprietar. Daca nu, prezenta persoanei care ma ia in spatiu (sau imputernicire notariala).
Eu am cumparat apartamanentul de la parinti, oferindu-le drept de abitatie viagera. In acest caz, mai este nevoie de un act in care ei sa isi dea acordul ca ma iau in spatiu sa nu (intre timp nu mai este cazul decat in cazul tatalui, mama decedand in 2020)
De ce intreb?
La expirarea cartii de identitate a fostei sotii, am stabilit de comun acord sa ramana, in continuare, in spatiu, la adresa la care am stat (nu avea prorpietati la vremea respectiva). Am obtinut de la parintii mei actul notarial prin care isi dadeau acordul sa o ia in spatiu. Cu toate actele am fost la serviciul evidenta persoane (din Drumul Taberei). Acolo, la verificarea actelor, functionarul in cauza ne-a (mi-a) spus ca nu mai era nevoie de acordul parintilor, intrucat eu sunt prorietar. Ok, am zis, greseala mea.
Acum 10 ani imi vine si mie randul sa schimb cartea de identitate.
Ma prezint la acelasi birou din Drumul Taberei, la acelasi functionar (am aflat dupa aceea), cu toate actele, mai putin imputernicire din partea parintilor pentru ca, asa cum am spus mai sus, nu era nevoie,
Surpriza: functionarul imi comunica faptul ca am nevoie de acel acord al parintilor, intrucat ei sunt trecuti proprietari in actul casei.
Nu am reusit sa rezolv nimic prin explicatii (chiar si aceea ca la el facusem cu 6 luni inainte cerere pentru o carte de identitate). A trebuit sa obtin imputernicire notariala de la parinti ca sunt de acord sa imi fac CI la adresa respectiva.
Intrebarea mea este: care este adevarul si solutia in acest caz?
Sunt sau nu proprietar pe apartamentul respectiv?
Am nevoie sau nu de acordul parintelui pentru luarea in spatiu?
(am recitit contractul si am devenit proprietar la data semnarii contractului, urmand sa intru in posesie la data decesului parintilor, insa nu cred ca trebuie sa specific aici ce inseamna dreptul de abitatie viagera).
P.S. daca, totusi, este nevoie de imputernicire de la tata, banuiesc ca voi avea nevoie si de certificatul de deces al mamei.
Multumesc anticipat!
O zi usoara!
da, am facut tot ce puteam face eu, ca si vanzator.
Buna seara!
In luna octombrie 2014 am primit de laCNANDR amenda pentru lipsa rovignetei, fapta savarsita in luna iulie 2014. Autovehiculul respectiv l-am vandut, insa, din ianuarie 2014. Am depus contestatie la judecatorie, anexand copie dupa contractual de vanzare-cumparare, copie dupa certificatul de atestare fiscala, emis de BVBL sector 2, copie dupa fisa de inmatriculare a autovehiculului, pe care exista stampila DVBL sector 2, de radiere de la fisc. in octombrie m-am dus chiar si la politie, am vrut sa radiez eu autovehiculul, pentru a nu mai avea, pana la solutionarea contestatiei cel putin, surprize de genul. Cei de la politie mi-au spus ca este obligatia cumparatorului sa inmatriculeze masina, eu neavand nici o putere in acest sens. Si, totusi, am primit astazi, de la judecatorie, o adresa prin care mi se cere raspuns in 5 zile la intampinarea formulate de CNANDR. In aceasta, compania motiveaza faptul ca acel act de vanzare-cumparare nu are nici o valoare juridica, decat intre mine si comparator, persoane fizice; pentru a avea valoare juridica, ar fi trebuit legalizat. De asemenea, in intampinare, compania spune ca era obligatia ambelor parti contractante sa radieze autovehiculul de la Politia rutiera. Ori, cei de la rutiera, cum am spus mai sus, sustin ca nu este obligatia si nici in puterea mea nu sta sa fac acest lucru.
In baza carei legi pot face intampinare (daca asa se cheama) la aceea a CNANDR-ului?
Va multumesc!
Seara Buna!
Buna ziua!
Avem un vecin in bloc a carui sotie este plecata in Italia. El a facut cerere pentru ca sotia lui sa fie scoasa de la plata TUTUROR cheltuielilor de intretinere, inclusiv cele comune, pentru reparatii, intretinere. Are si copii dupa actele de rezidenta in Italia ale sotiei: carte de identitate si dovada de rezidenta.
Poate fi scoasa de la plata TUTUROR cheltuielilor sau ii raman de plata cele comune?
Precizez ca suntem asociatie de locatari, nu de proprietari.
Va multumesc anticipat!
O zi buna!