avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună ziua! Pe data de 22.04.2022 (vinerea mare), ma ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună ziua! Pe data de 22.04.2022 (vinerea mare), ma duceam de ...

Bună ziua!
Pe data de 22.04.2022 (vinerea mare), ma duceam de la București spre Râmnicu Vâlcea.
La capătul autostrăzii, spre Vâlcea, ambele benzi blocate pe o distanță de aprox 150-200 metri. Cum prietenei ii era rau, am vrut sa ies de pe autostrada, spre Budeasa (un sătuc pentru care se face dreapta din autostrada, nu stânga, spre valcea). Pentru asta am mers pe banda de urgență cam 150-200 m (cât era drumul blocat) apoi am făcut dreapta.
Se pare ca era o mașină de politie în zona, care a filmat. Am fost chemat la politia autostrada A1 (Ionesti-DB), unde mi s-a luat permisul de conducere pe 90 zile și am primit avertisment (Nu mi-au dat și amenda)
Asa cum am spus mai sus, am mers maxim 200 metri, am făcut dreapta (Nu aveam intenția sa depășesc coloana de mașini care se deplasa spre valcea), și ii era și prietenei rau.
Exista vreun temei pentru a depune contestație în cazul de fata?
Mulțumesc anticipat!
O zi ușoară!
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 14:20, 9 Mai 2022
~ Conținut șters la cerere ~
chris1badea a scris:

Bună ziua!
Exista vreun temei pentru a depune contestație în cazul de fata?

Aveti temei daca puteti dovedi acea urgenta medicala, faptul ca ati fost la o unitate medicala pentru o urgenta.
Altfel, uitati cum apreciaza politia si probabil si instanta:
[ link extern ] /

Iar codul rutier spune:
Art. 102
(3) Constituie contravenție și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni și cu aplicarea sancțiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioada de 90 de zile săvârșirea de către conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a următoarelor fapte:
..........................
h) circulația nejustificată a autovehiculelor pe banda de urgență a autostrăzilor.
.................
[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 9 Mai 2022
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Soferi nesimtiti pe autostrada nicro nicro problema: soferii smecheri care merg pe banda de urgenta a autostrazii, si stupizenia autoritatilor romane ale caror masini de politie si salvare in loc sa ... (vezi toată discuția)
Emitere proces verbal in lipsa mea adighita adighita Buna ziua,pe 9 noiembrie am fost oprit pe A1 de catre un echipaj de la brigada autostrazi pt motivul de a fi circulat nejustificat pe banda de urgenta .Mi-au ... (vezi toată discuția)
Fiind incepator poti conduce pe autostrazi? carmenspata carmenspata BUNA ZIUA.AM OBTINUT PERMISUL DE CONDUCERE ACUM DOUA LUNI,SI AS VREA SA STIU DACA POT CONDUCE PE AUTOSTRAZILE DIN EUROPA..DORESC SA MERG IN GERMANIA CU MASINA ... (vezi toată discuția)