avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Emitere proces verbal in lipsa mea
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Emitere proces verbal in lipsa mea

Buna ziua,pe 9 noiembrie am fost oprit pe A1 de catre un echipaj de la brigada autostrazi pt motivul de a fi circulat nejustificat pe banda de urgenta .Mi-au facut fotografii la documente si mi s- a comunicat ca o sa primesc procesul verbal intocmit in lipsa,Nu am inteles de ce nu mi-au intocmi procesul verbal pe loc! Pe data de 6 ianuarie politia din localitatea mea mi-a adus procesul verbal intocmit cu data de 9 noimbrie 2019 de catre politia autostrazi.Evenimentul a fost cam asa: Am intrat pe autostrada noaptea,circuland pe banda de accelerare dar din cauza ca pe banda 1 veneau autovehicule am continuat pe banda de urgenta cam 150-200 m pana am putut intra pe banda 1 ,acesta fiind momentul cand am fost surprins de echipajul in mers.Pot contesta amenda avand in vedere faptul ca nu mi s- a dat posibilitatea de a scrie detalii la rubrica mentiuni?Am vreo sansa favorabila?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 18:46, 6 Ianuarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă pe procesul verbal nu se specifică că l-ați primit pe data de 06,01,20-20 va trebui să vă duceți la poliție, iar agentul de poliție care v-a înmânat procesul verbal să certifice data înmânărrii. aveți nevoie de specificarea datei pentru că procesul verbal poate fi contestat în instanță în termen de 15 zile de la primirii.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda primita de catre minor BogdyZet BogdyZet Buna ziua!Acum o saptamana am primit o amenda 2 persoane de la catre un echipaj de politie pentru ca am traversat pe trecere si nu am vazut culoarea rosie a ... (vezi toată discuția)
Tamponare la trecerea de pietoni Eugen_79 Eugen_79 Buna ziua! Am fost implicat recent intr-o tamponare usoara: dupa iesirea din sensul giratoriu m-am incadrat pe banda din mijloc, pe care am mentinut-o pana ... (vezi toată discuția)
Accident rutier usor Buneaflorentin Buneaflorentin Bună ziua am fost implicat într-un accident rutier soldat cu avarii minore. În urma neînțelegeri pe cale amiabila am solicitat un echipaj de la politia ... (vezi toată discuția)