problema: soferii smecheri care merg pe banda de urgenta a autostrazii, si stupizenia autoritatilor romane ale caror masini de politie si salvare in loc sa mearga pe banda de urgenta merg pe banda de linga axul drumului
ce se poate face?
solutia 1: se pot stringe vreo 1000 de insi sa-i dam in judecata pe nesimtitii idiotii cretinii (na ca m-am enervat) care se cred mai smecheri si merg pe banda de urgenta, pentru daune morale, pe baza filmarilor facute la fata locului? eu unul am vreo 20 de mari smecheri filmati cu numere auto si unii chiar cu moaca cu tot.
solutia 2: daca am la mine o ranga si o scot pe fereastra un pic (25-30cm) cind trece vre-un mare smecher e vreo problema din punct de vdere legal? caci conform legii, marele smecher nu ar trebui sa se afle acolo. iar eu imi fac un pic de ordine in masina daca tot stau la coada.
Din pacate nu aveti ce face si filmarile acelea nu au nici o valoare in instanta!
Solutia 1--nu aveti nici o rezolvare in acest mod!
Solutia 2--practic savarsiti o infractiune si anume distrugere calificata! Asta in cazul in care Doamne fereste respectivul nu se sperie si nu face un accident cu urmari mult mai grave.
Nu va recomand nici una dintre solutii! De obicei exista asa numita politie a autostrazii!Puteti sa sunati in timp ce-i vedeti si pot fi prinsi si sanctionati contraventional. Fiindca genul acesta de persoane (smecheri cum ii numiti dvs ) conduc in acest fel mereu , nu doar ocazional!
Fiti calm si nu va mai enervati pe toti prostii! Sunt foarte multi!B-)
Astia sunt "soferi la prima generatie". Bunica-su nu avea nici macar caruta cu cai sau boi, iar tata-su, ce sa mai vorbim?..... Sunt in mare majoritate proveniti din familii care au jinduit dupa o masina pe care n-au avut-o niciodata si acum, cand au pus mana pe un volan si pe un carnet de conducere, isi fac de cap, sfidandu-i pe cei care, la a doua, a treia generatie de soferi din familie au invatat de mici cum se merge cu automobilul pe strada.
Problema nu e ca n-au avut ....si au acum, ci cum incearca sa atraga atentia asupra lor. Vai mama lor! Din pacate, asemenea indivizi vor aparea mereu.
Daca aveti filmari postati-le pe You Tube… Sau le postati pe site-ul unei televiziuni…
Daca smecherul trece pe banda de urgenta cand dv stati la coada puteti ruga pasagerul din dreapta soferului sa deschida portiera la momentul oportun… Aveti tupeu sa va asumati acest risc?
De fapt, de ce va deranjeaza ca trec pe banda de urgenta? (poate ii prinde si politia). Considerati ca sunt niste nefericiti care nu stiu cum sa atraga atentia… Daca n-ar merge pe banda de urgenta ar fi remarcati? Mi-e mila de cei care ar face orice pt a atrage atentia si a fi considerati “tari”. Avand numai tupeu n-au, de fapt, nimic… Doar ca ei nu stiu!
Masinile de politie si ambulantele nu prea merg pe banda de urgenta si pt ca, la un moment dat, s-ar trezi blocati...
Dar puteti trimite un mail, cu acest subiect, la politia romana...
sincer sa fiu problema mea nu e ca vor sa iasa in evidenta (asta ar fi ultima chestie care m-ar afecta. din partea mea pot sa mearga si goi pe capota atita timp cit nu ma deranjeaza in trafic) dar din cauza lor in loc sa faci 30 min ca asta e situatia si e aglomerat, faci 1h si 30min. Asta ma deranjeaza.
Si ma mai deranjeaza si astia care au impresia ca pe autostrada au prioritate cei care merg cu viteza mai mare. pe 18iulie chiar era sa o patesc ca dupa fetesti am vazut in fata blocajul si am vrut sa ma mut pe banda a doua ca era un pasat nou pe care il admirase nevasta-mea. am dat eu semnal din timp iar unul care era pe banda a doua la vreo 100 metri a inceput sa dea flash-uri ca boul. am stat linistit l-am lasat pe bou in pace si a trecut pe linga mine in scrisnet de frine oprindu-se fix in volkswagen-ul nou pe care tocmai il admira sotia pe banda a doua. (+inca trei masini din fata lui) si avea masina inmatriculata in bulgaria, pe spate nu-i mergeau frinele ca se invirteau rotile cind a trecut pe linga mine iar cele din fata erau blocate, cauciucurile erau proaste, dar mergea cu vreo 150 la ora pe putin cind mi-a dat flash-uri. iti dai seama ce bucurie pe bietii oameni (care probabil ca si-au facut masinile pe casco daca aveau pt ca nu stiu exact cum functioneaza asigurarea cu masinile inmatriculate in bulgaria) ca sa nu mai vorbim ca si-au stricat concediul sau sfirsitul de saptamina. cu astia ce mai e de facut??????
oricum acum nu o sa se mai faca ambuteiaj idupa fetesti ci pina in fetesti din cauza barierelor ca asta e alta problema meseriasa. pe orice autostrada cu plata din europa in locul in care se plateste se largeste autostrada pe 50 metri si sint minim cite 10 case pe sens. la noi ... sufletul