avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda Rovigneta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda Rovigneta

Buna seara!
In luna octombrie 2014 am primit de laCNANDR amenda pentru lipsa rovignetei, fapta savarsita in luna iulie 2014. Autovehiculul respectiv l-am vandut, insa, din ianuarie 2014. Am depus contestatie la judecatorie, anexand copie dupa contractual de vanzare-cumparare, copie dupa certificatul de atestare fiscala, emis de BVBL sector 2, copie dupa fisa de inmatriculare a autovehiculului, pe care exista stampila DVBL sector 2, de radiere de la fisc. in octombrie m-am dus chiar si la politie, am vrut sa radiez eu autovehiculul, pentru a nu mai avea, pana la solutionarea contestatiei cel putin, surprize de genul. Cei de la politie mi-au spus ca este obligatia cumparatorului sa inmatriculeze masina, eu neavand nici o putere in acest sens. Si, totusi, am primit astazi, de la judecatorie, o adresa prin care mi se cere raspuns in 5 zile la intampinarea formulate de CNANDR. In aceasta, compania motiveaza faptul ca acel act de vanzare-cumparare nu are nici o valoare juridica, decat intre mine si comparator, persoane fizice; pentru a avea valoare juridica, ar fi trebuit legalizat. De asemenea, in intampinare, compania spune ca era obligatia ambelor parti contractante sa radieze autovehiculul de la Politia rutiera. Ori, cei de la rutiera, cum am spus mai sus, sustin ca nu este obligatia si nici in puterea mea nu sta sa fac acest lucru.
In baza carei legi pot face intampinare (daca asa se cheama) la aceea a CNANDR-ului?
Va multumesc!
Seara Buna!
Cel mai recent răspuns: Dan Cozma , Consilier juridic 10:39, 12 Februarie 2015
De la fisc v-ati scos (dvs. ca vanzator)?
da, am facut tot ce puteam face eu, ca si vanzator.
Faceti intampinarea in baza art. 205 Cod procedura civila .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda rovigneta pentru o masina vanduta! unnimenicunoscut unnimenicunoscut Buna ziua! Multumesc anticipat pentru atentia acordata problemei expuse de mine! Am vand un autoturism in 2014. Contract vanzare cumparare,radiere de la ... (vezi toată discuția)
Repercursiunile instrainarii unui autoturism fara radierea din circulatie bviorelb bviorelb Va rog sa ma lamuriti asupra acestei spete. Vreau sa-mi vand masina. Cei ce vor sa o cumpere solicita sa nu o radiez de la politie, numai de la finante. ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta primita dupa ce am vandut auto karsor karsor Buna ziua, In 2013 am vandut masina unei persoane din Bucuresti cu acte facute si radiere de la fisc si am instrainat masina cu acte si numere inmatriculare ... (vezi toată discuția)