Concret : Detin un credit la BCR (cu rate platite de 2 ani si mai am 3 ani , din 5 perioada contractuala ) si un credit la o institutie financiara nebancara BRD Finance (cu rate platite 4 luni din 60 luni ), cu dobanda anuala efectiva DAE de aproximativ 16% anuala .Creditele sant pe o perioada de 5 ani . Valoare cumulata 21000 Ron .Valoarea cumulata a ratelor lunare platite de subsemnatul la banci este de 690 Ron pe luna, cu dobanda anuala efectiva de mai sus.
Pe siteul
[ link extern ] %/
Am fost refuzat verbal de un consilier vanzari al acestei banci , pe motivul ca simulatorul de calcul al dumnealor imi ofera refinantare mai mica decat suma cu care apar in biroul de credit , anume 21.000 Ron.Cum este posibil daca subsemnatul plateste lunar rata de 690 Ron cu DAE de 16% -mult mai mare decat 7.62%,la mai multe banci, deci mult mai mare decat rata de 523Ron prezentata in exemplul de mai sus de banca Idea sa-mi fie refuzata refinantarea cu creditul mediatizat de 30.000 Ron pe 5 ani cu DAE 7.62%, atat timp cat oferta comerciala a bancii respective este mediatizata si pe internet .
Am dreptul sa ma simt nedreptatit sau discriminat de aceasta banca ?
Cum pot fi obligati sa -mi ofere refinantarea publicata pe siteul de prezentare a bancii care este actualizat pe anul 2016?
Daca sant refuzat pe criteriile care nu sant publicate cetatenilor si de alte banci , ce pot face pentru a-mi face dreptate ?