avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Activitate biadia

Activitate biadia

Buna ziua,
Va rog sa ma sfatuiti ce pot face in cazul in care doresc divortul dupa un an si jumatate de casatorie in urma careia este un copil minor. Motivele divortului sunt incompatibilitate si volenta verbala. Locuim in casa parintilor lui. El este salariat. Eu sunt in concediu de crestere copil dupa care intru in somaj, daca nu imi gasesc un loc de munca. Vreau custodia copilului. Puteti sa imi spuneti daca poate ataca in acest sens. Si care ar fi pasi pentru un divort fara scandal. Multumesc.
Cu intarziere va multumesc pentru raspuns.

Astept raspunsul angajatorului, daca imi prelungeste sau nu contractul.
Daca nu il prelungeste voi proceda cum mi-ati sugerat.
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu informatiile legale pentru urmatoarea situatie:
-detin un autoturism (proprietar persoana fizica) pe care il fac obiect al unui contract de comodat catre firma mea
- firma (unde sunt persoana juridica) ca si comodatar poate inchiria catre alte persoane (fie persoane fizice, fie juridice) acest autoturism? Adica poate obtine interese financiare?
-sau trebuie ca pentru a inchiria autoturismul trebuie trecut sub prprietatea firmei.

Astept cu interes raspunsul dumneavoastra.
Va multumesc anticipat.
Buna ziua,
As dori sa stiu daca pot beneficia de concediu si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului in situatia urmatoare:
-sunt insarcinata si trebuie sa nasc in decembrie
-angajata la actualul loc de munca pe perioada determinata din 2 aprilie pana pe 2 octombrie 2012
-din iunie 2011 nu am avut nici o zi diferenta intre cele 2 locuri de munca.
-din iunie 2011 am toate taxele platite.

Din atatea legi nu prea inteleg daca am dreptul la indemnizatie, sau in ce conditii.

De asemenea as vrea sa stiu ce varianta este mai convenabila pentru concediul de crestere copil, cea de 1 an sau cea de 2 ani.

Multumesc anticipat pentru ajutor.
Si as putea sa beneficiez de ceva pe baza acestui diagnostic?

Adica pot sa ii dau in judecata sau sa cer compensatie, sau daune???

Multumesc frumos.
Multumesc frumos pentru sfaturi.

Mai am o intrebare: Se poate considera deplasarea claviculei din cauza pozitiei incorecte la birou o boala profesionala???

Buna ziua,

Va rog sa ma sfatuiti cum as putea sa procedez in cazul in care activitatea de munca zilnica trebuie desfasurata la birou, iar biroul care mi s-a pus la dispozitie nu corespunde normelot standard pentru lucru la birou ( acesta este foarte inalt ~1.5m iar pozitia este foarte stramba).

Ideea este ca dupa aproape 2 luni de stat la acel birou, pe langa durerile zilnice de umar, mi s-a dislocat clavicula dreapta si raspunsul medicilor ( am cerut parea la 2 medici) a fost ca nu se poate face nimic, doar sa vad daca se refac ligamentele sau in ultimul caz sa fac operatie.

Ceea ce este enervant si frustrant in acelasi timp este faptul ca pe mine m-au mutat la un birou normal si acum cauta sa angajeze pe cineva pentru biroul acela, care ar trebui sa fie folosit pentru receptie primire nu pentru activitate de stat la calculator de la 9 la 18.

Va rog sa ma ajutati cu sfatul vostru, as vrea sa imi dau demisia si sa cer salarii compensatorii.

Nu pot lucra intr-o companie unde nu isi respecta angajatii si ii exploateaza si as vrea sa nu pateasca si altcineva ca mine.

Va multumesc anticipat pentru ajutorul vostru,
Bianca