avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie + salarii compensatorii + probleme sanatate ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie + salarii compensatorii + probleme sanatate munca

Buna ziua,

Va rog sa ma sfatuiti cum as putea sa procedez in cazul in care activitatea de munca zilnica trebuie desfasurata la birou, iar biroul care mi s-a pus la dispozitie nu corespunde normelot standard pentru lucru la birou ( acesta este foarte inalt ~1.5m iar pozitia este foarte stramba).

Ideea este ca dupa aproape 2 luni de stat la acel birou, pe langa durerile zilnice de umar, mi s-a dislocat clavicula dreapta si raspunsul medicilor ( am cerut parea la 2 medici) a fost ca nu se poate face nimic, doar sa vad daca se refac ligamentele sau in ultimul caz sa fac operatie.

Ceea ce este enervant si frustrant in acelasi timp este faptul ca pe mine m-au mutat la un birou normal si acum cauta sa angajeze pe cineva pentru biroul acela, care ar trebui sa fie folosit pentru receptie primire nu pentru activitate de stat la calculator de la 9 la 18.

Va rog sa ma ajutati cu sfatul vostru, as vrea sa imi dau demisia si sa cer salarii compensatorii.

Nu pot lucra intr-o companie unde nu isi respecta angajatii si ii exploateaza si as vrea sa nu pateasca si altcineva ca mine.

Va multumesc anticipat pentru ajutorul vostru,
Bianca
Cel mai recent răspuns: biadia , utilizator 15:11, 22 Februarie 2011
Salarii compensatorii primiti doar cand cim inceteaza din motive ce nu tin de persoana salariatului si nu daca va dati demisia ...
1. Numai salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.

2. Puteti depune o sesizare la ITM - Corp Control SSM pentru nerespectarea normelor de sanatate si securitate in munca de catre angajator.

3. Încetarea contractului individual de muncă prin demisie exclude posibilitatea fostului salariat de a beneficia de indemnizaţia pentru şomaj, precum si de salarii compensatorii.
Multumesc frumos pentru sfaturi.

Mai am o intrebare: Se poate considera deplasarea claviculei din cauza pozitiei incorecte la birou o boala profesionala???

Da, se poate considera o boala legata de profesie (afectiune osteo- musculo - articulara, datorata pozitiei de lucru incomode/ fortate/ vicioase), conform anexei nr. 23 din Normele metodologice de aplicare a Legii securitatii si sanatatii in munca nr. 319/2006, aprobata prin HG nr. 1425/2006, modificata.

Art. 149. - Bolile profesionale, precum şi suspiciunile de boli profesionale se vor semnala obligatoriu de către toţi medicii care depistează astfel de imbolnăviri, indiferent de specialitate şi locul de muncă, cu prilejul oricărei prestaţii medicale: examene medicale profilactice, consultaţii medicale de specialitate.
Art. 150. - (1) Medicul care suspectează o boală profesională completează fişa de semnalare BP1, prevăzută in anexa nr. 19, şi trimite bolnavul cu această fişă la unitatea sanitară de medicina muncii, respectiv clinica de boli profesionale sau cabinetul de medicina muncii din structura spitalelor, in vederea precizării diagnosticului de boală profesională.
(2) Medicul specialist de medicina muncii examinează bolnavul, stabileşte diagnosticul de profesionalitate şi completează fişa de semnalare BP1 pe care o trimite oficial la autoritatea de sănătate publică judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti, in termen de maximum 7 zile de la precizarea diagnosticului de profesionalitate.

Succes!
Si as putea sa beneficiez de ceva pe baza acestui diagnostic?

Adica pot sa ii dau in judecata sau sa cer compensatie, sau daune???

Multumesc frumos.
Ultima modificare: Marți, 22 Februarie 2011
biadia, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical pe cod boala profesionala VioH VioH Buna ziua,Ma poate ajuta cineva cu o indicatie in privinta unui serviciu autorizat, specializat de medicina muncii? Compania multinationala la care lucrez are ... (vezi toată discuția)
Radiatii x si probleme de sanatate MATEILEONARD MATEILEONARD AM LUCRAT LA UN APARAT DE RADIATII X PT. CONTROL COLETE.NU AM PRIMIT IN ACEST TIMP SPOR DE RADIATII SI AM AVUT NUMEROASE PROBLEME DE SANATATE. DE ALTFEL NU AU ... (vezi toată discuția)
Boala profesionala jenicutz jenicutz Buna ziua, Lucrez ca telefonista de 20 de ani si de 2 ani am fost diagnosticata cu hipoacuzie, as vrea sa stiu daca in urma disponibilizarii , vreau sa ma ... (vezi toată discuția)