Va rog sa ma sfatuiti cum as putea sa procedez in cazul in care activitatea de munca zilnica trebuie desfasurata la birou, iar biroul care mi s-a pus la dispozitie nu corespunde normelot standard pentru lucru la birou ( acesta este foarte inalt ~1.5m iar pozitia este foarte stramba).
Ideea este ca dupa aproape 2 luni de stat la acel birou, pe langa durerile zilnice de umar, mi s-a dislocat clavicula dreapta si raspunsul medicilor ( am cerut parea la 2 medici) a fost ca nu se poate face nimic, doar sa vad daca se refac ligamentele sau in ultimul caz sa fac operatie.
Ceea ce este enervant si frustrant in acelasi timp este faptul ca pe mine m-au mutat la un birou normal si acum cauta sa angajeze pe cineva pentru biroul acela, care ar trebui sa fie folosit pentru receptie primire nu pentru activitate de stat la calculator de la 9 la 18.
Va rog sa ma ajutati cu sfatul vostru, as vrea sa imi dau demisia si sa cer salarii compensatorii.
Nu pot lucra intr-o companie unde nu isi respecta angajatii si ii exploateaza si as vrea sa nu pateasca si altcineva ca mine.
Va multumesc anticipat pentru ajutorul vostru,
Bianca
1. Numai salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.
2. Puteti depune o sesizare la ITM - Corp Control SSM pentru nerespectarea normelor de sanatate si securitate in munca de catre angajator.
3. Încetarea contractului individual de muncă prin demisie exclude posibilitatea fostului salariat de a beneficia de indemnizaţia pentru şomaj, precum si de salarii compensatorii.
Da, se poate considera o boala legata de profesie (afectiune osteo- musculo - articulara, datorata pozitiei de lucru incomode/ fortate/ vicioase), conform anexei nr. 23 din Normele metodologice de aplicare a Legii securitatii si sanatatii in munca nr. 319/2006, aprobata prin HG nr. 1425/2006, modificata.
Art. 149. - Bolile profesionale, precum şi suspiciunile de boli profesionale se vor semnala obligatoriu de către toţi medicii care depistează astfel de imbolnăviri, indiferent de specialitate şi locul de muncă, cu prilejul oricărei prestaţii medicale: examene medicale profilactice, consultaţii medicale de specialitate.
Art. 150. - (1) Medicul care suspectează o boală profesională completează fişa de semnalare BP1, prevăzută in anexa nr. 19, şi trimite bolnavul cu această fişă la unitatea sanitară de medicina muncii, respectiv clinica de boli profesionale sau cabinetul de medicina muncii din structura spitalelor, in vederea precizării diagnosticului de boală profesională.
(2) Medicul specialist de medicina muncii examinează bolnavul, stabileşte diagnosticul de profesionalitate şi completează fişa de semnalare BP1 pe care o trimite oficial la autoritatea de sănătate publică judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti, in termen de maximum 7 zile de la precizarea diagnosticului de profesionalitate.
Boala profesionala
jenicutz
Buna ziua,
Lucrez ca telefonista de 20 de ani si de 2 ani am fost diagnosticata cu hipoacuzie, as vrea sa stiu daca in urma disponibilizarii , vreau sa ma ... (vezi toată discuția)