Buna ziua,
Va rog sa ma sfatuiti ce pot face in cazul in care doresc divortul dupa un an si jumatate de casatorie in urma careia este un copil minor. Motivele divortului sunt incompatibilitate si volenta verbala. Locuim in casa parintilor lui. El este salariat. Eu sunt in concediu de crestere copil dupa care intru in somaj, daca nu imi gasesc un loc de munca. Vreau custodia copilului. Puteti sa imi spuneti daca poate ataca in acest sens. Si care ar fi pasi pentru un divort fara scandal. Multumesc.
Pasii pentru "un divort fara scandal" sunt: sa mergeti amandoi, de mana, fie la notar, [editat], fie la instanta, unde semnati cererea de divort de comun acord in care stabiliti clar si concis "amanuntele" legate de cresterea minorului: domiciliul acestuia, programul de vizita, cuantumul pensiei de intretinere.
Fie incercati un divort de comun acord la notariat sau in instanta, insa va trebui sa conveniti de comun acord asupra tuturor aspectelor legate de incheierea casatoriei si in ceea ce priveste exercitarea autoritatii parintesti.
Cum dvs solicitati o custodie exclusiva (ceea ce va fi extrem de greu de obtinut deoarece in prezent regula o reprezinta custodia comuna) consider ca nu aveti decat calea unei actiuni in justitie, dupa ce parcurgeti in prealabil procedura informarii privind medierea ca alternativa de solutionare.
In instanta va trebui sa probati cu un martor cele afirmate in legatura cu imposibilitatea continuarii casatoriei.