buna ziua.am avut un proces de partaj care sa incheiat in decembrie 22 /2014."il obliga pe parat sa plateasca reclamantei suma de......plus suma de.....cu titlu de cheltuielide judecata"" cu drept de apel in 15 zile de la comunicare.intrebarea mea este urmatoarea- daca paratul nu mai face apel in cele 15 zile cum trebuie sa procedez sa imi recuperez suma de bani
buna ziua.am o nelamurire,am fost la un avocat pt a incepe actiunea de partajare de bunuri si mi s-a comunicat ca trebuie sa platesc o taxa de 11 ron la administratia financiara din localitatea unde se afla proprietatea.EU vroiam sa stiu daca nu se poate plati aceasta taxa si din orasul unde ma aflu acum dar sa fie in contul orasului unde este casa..in acelas timp am inteles ca taxa nu este corespunzatoare legii,adica nu este de 11 ron ci de 19 ron plus 3%din valoarea imobilului.nu mai inteleg nimic de aceea as mai dori inca o parere..va multumesc.
am o cunostinta care a fost data afara din casa de sotul ei ,avand doi copii si fiind insarcinata in luna a saptea.casa este pe numele la amandoi.a fost la sectia de politie si de acolo au zis ca nu au ce sa faca.a fost si la protectia copilului sa declare ca a trerbuit sa plece cu copii din casa sub amenintarea sotului ca daca o mai prinde in casa o omoara.doamna este din campu lung muscel.cei de la protectie i-au oferit adapost pt doua luni ,dar dansa ar dori sa stie ce ar trebui sa faca pt a ramane la ea in casa fiind si ea proprietara.momentan sta la o verisoara de a mea.astept cu nerabdare un raspuns.va multumesc.
sunt angajat cu c m pe perioada nedeterminata.odata cu intrarea noului cod al muncii contractul meu poate fi trecut din nedeterminat in determinat sau este valabil doar pt cei angajati de la data intrarii in vigoare a noului cod al muncii. va multumesc.
am lucrat in arad la un magazin de incaltaminte.am semnat un contract de angajare si mi s-au cerut actele.firma respectiva i-si are sediul in bucuresti.dupa cateva luni am avut nevoie de o adeverinta medicala si atunci am constatat ca nu eram angajata cu C.M. Am plecat de la aceea firma argumentandu-le si motivul.nu am facut nici o cerere de demisie pt ca nu aveam de ce.acum in schimb ma chinui sa recuperez cartea de munca ,ea aflandu-se la sediul firmei dupa spusele.secretarei.patronul nu vrea sa raspunda la telefon si nici la mesaje.cum trebuie sa procedez.mas duce la ei la firma dar nu am adresa,societatea din arad fiind pe alt nume decat cea din bucuresti.chiar nu stiu cum sa procedez.e vb totusi de 14 ani pe cartea de munca.astept un raspuns.va multumesc