avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj

buna ziua.am o nelamurire,am fost la un avocat pt a incepe actiunea de partajare de bunuri si mi s-a comunicat ca trebuie sa platesc o taxa de 11 ron la administratia financiara din localitatea unde se afla proprietatea.EU vroiam sa stiu daca nu se poate plati aceasta taxa si din orasul unde ma aflu acum dar sa fie in contul orasului unde este casa..in acelas timp am inteles ca taxa nu este corespunzatoare legii,adica nu este de 11 ron ci de 19 ron plus 3%din valoarea imobilului.nu mai inteleg nimic de aceea as mai dori inca o parere..va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:59, 29 Iunie 2011
Vorbiti cred ca taxa judiciara de timbru. Daca realizati partajul prin mediere cei 3% din valoarea imobilului va va fii returnata.
Da,ideea cu medierea este buna.Va costa insa mediatorul niste bani.
Incercati sa platiti prin posta taxa de 3 la suta.La Bucuresti se poate plati la posta.
Se mai poate sesiza instanta si apoi sa depuneti chitanta cu plata efectuata acolo unde se va judeca procesul.Avocatul dvs. ar trebui sa cunoasca aceste mici chichite...avocatesti...mai ales ca veti avea termen la...anul...probabil...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort garnita georgiana garnita georgiana buna ziua vreau sa-mi spuneti cum procedez ca sa divortez,avem un copil de 5 ani unde trebuie sa merg la judecatorie sau la primarie si ce acte am nevoie ... (vezi toată discuția)
Taxa timbru partaj maria-58 maria-58 am deschis un proces de partaj bunuri comune si mi s-a cerut ca la viitorul termen sa declar valoarea masei partajabile pentru a se stabili taxa de timbru. ... (vezi toată discuția)
Taxa timbru partaj doru anghel doru anghel Cum poate cineva sa obtina partajul unui apartament daca nu are bani pt taxa de timbru? Sau hai sa zicem ca ma imprumut, dar sunt sigur ca nu mi se respinge ... (vezi toată discuția)