avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Activitate dandana1

Activitate dandana1

Multumesc pentru raspuns. Probabil solutia e sa intreb la ANAF
DIn păcate, noua formulare din Codul Fiscal nu face decât să mă bage și mai tare în ceață. Totuși parcă înclin să cred că se plătesc asigurări și pentru dobânzi chiar dacă nu sunt specificate explicit.
As dori să readuc în actualitate discuția.
Conform noului Cod Fiscal dobanzile în discuție mai sunt scutite de plata asigurărilor sau s-a modificat ceva?
Bună ziua,
După un proces destul de lung am câștigat în instanță anularea unei decizii de concediere, plata drepturilor salariale de la concediere actualizate și dobânzile legale aferente .
Știu că s-au mai discutat spețe asemănătoare pe forum, dar nu am reușit să mă lămuresc pe deplin.
Nelămurirea mea este care tip de dobândă legală se aplică pentru calcul cea remuneratorie sau cea penalizatoare.
Ordonanța e relativ clară și distinge cele două situații. Ce nu am reușit să aflu e când devine datoria scadentă, la pronunțarea hotărârii sau la data depunerii cererii de chemare în judecată.
Părerea mea e că în cel de al doilea caz, dar eu probabil sunt subiectiv.
NCPC prevede la art 1522 (1) cererea de chemare în judecată este considerată ca punerea în întârziere. Acesta e considerat a fi termenul scadenței?
Pe de altă parte, angajatorul spune că scadența e considerată data hotărârii judecătorești de anulare a deciziei.
Până la urmă care considerată data scadentă.
Mulțumesc
Si sunt concediat de pe vechiul salariu. Asa ma gandeam si eu.
Multumesc pentru raspuns
Buna ziua.
Sunt in situația de a fi concediat din motive neimputabile salariatului. Administrația firmei intentionează sa "impună" semnarea unor acte aditionale la CIM cu micsorarea salariului, astfel incat platile compensatorii acordate in baza CCM sa fie la o valoare mult diminuata.
Intrebarea ce decurge de aici e urmatoarea:
Ce se intampla daca refuz semnarea actului aditional?Vor mai fi acordate salariile compensatorii, sau concedierea poate fi pusa in aplicare pe motive ce mi se imput.
P.S. CIM-ul actual este pe perioada nedeterminata.
Numai bine
Răspuns la discuția Declaratie rude
Multumesc pentru raspunsuri.
Răspuns la discuția Declaratie rude
Confuzia poate o fac in ceea ce priveste "numerotarea" gradelor de rudenie, dar tabelul are explicit rubrica cu socri, veri si ce-am mai scris eu pe acolo. Varianta cu vanzarea listelor de neamuri ale angajatilor e cea mai putin probabila. Cred ca defapt nici nu se intentioneaza a se face ceva cu ele. Singurul scop pe care eu il vad este ca se intentioneaza crearea de haos. Haos in care e mult mai usor sa te descurci daca e creat de tine; toti ceilalti se invart ca gainile fara cap, iar tu, creatorul, poti actiona in voie.
Totusi, o asemena solicitare nu intra in contradictie cu legea 677 privind protectia datelor si cu art 26 din Constitutie
Răspuns la discuția Declaratie rude
Adresa e primit din partea conducerii firmei. In mod normal scopul ar fi trebuit sa fie prezentat in adresa initiala. Faptul ca acest lucru nu e mentionat, ma face sa cred ca scopul real nu se vrea a fi divulgat. Eu pot banui, dar asta n-are nici o relevanta. Oricum nu cred ca baza legala este dependenta de scopul solicitarii. Repet nu e vorba de parinti/copii, ci se merge pana la veri, socri, unchi sau frati.
Scopul intrebarilor pe care le-am pus este exact acela de a afla ce sanc'iuni pot primi daca refuz sa completez tabelul.
Discuție Declaratie rude
Am primit o adresa care m-a stupefiat. Ni-se cere sa completam niste tabele cu numele salariatilor care au rude salariate in cadrul aceleeasi societati si in societ[tile afiliate. Inclusiv rudele de gr 2. Exista o baza legala pt. o astfel de solicitare?