avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Activitate carmen b

Activitate carmen b

Discuție cumul functii
Buna ziua,
Daca sunt incadrata pe o functie care necesita nivel de pregatire studii medii (inspector documente secrete) dar suplimentar am atributii de functionar de securitate (studii superioare) , fisa postului nu ar trebui sa fie intocmita pentru nivelul de studii superioare?
Ce profil (juridic,economic,etc) ar trebui sa aiba studiile pentru postul de functionar de securitate?
Ce COR ar trebui folosit pentru functionar de securitate (in clasificare COR nu exista)
Va multumesc
Buna ziua!
As dori sa stiu in cazul in care un salariat a castigat in instanta recunoasterea grupei II de munca ( conditii speciale de munca) pentru perioada 2001-2004, daca angajatorul este obligat in vreun fel la plata retroactiva a CAS-ului( mai precis daca poate fi obligat conform art.7 , al.2, din L.263/2010 ,care spune ca " În situaţia în care se constată erori în cuprinsul declaraţiilor prevăzute la alin. (1), indiferent de
cauzele producerii acestora, şi/sau modificări ale datelor pe baza cărora se stabilesc stagiul de cotizare şi
punctajul mediu anual ale asiguratului, persoanele juridice ori fizice prevăzute la alin. (1) sunt obligate să
depună o declaraţie nominală de asigurare rectificativă la casa teritorială de pensii, respectiv la casa de
pensii sectorială unde a fost depusă şi declaraţia pe care o modifică. ").
Sau daca exista o alta cale de a se plati aceasta diferenta de la conditii normale la conditii speciale de munca.
Mentionez ca sentinta nu prevede ca angajatorul sa plateasca CAS.
Va multumesc
Buna ziua,
As dori sa stiu ce fel de adeverinte este obligata sa elibereze o entitate de stat la solicitarea fostilor agnajati si in ce conditii?
Mai precis daca unitatea este obligata sa elibreze o adeverinta din care sa rezulte salariile brute avuta pe toata perioada cat a fost angajat solicitantul, cat si temrnul de eliberare al acesteia (daca este cazul).
Si daca unitatea este obligata sa elibereze o copie a unei adeverinte deja trimise catre solicitant.
Va multumesc
ce se inampla cu penalitatile mai vechi?
Ma refere la cele din anul 2001-2004?
Multumesc
Buna!
Am nevoie de sprijunul vostru in urmatoarea problema: am obtinut reconsiderarea grupei de munca din conditii normale in conditii speciale, dar hotararea judecatoreasca definitiva nu obliga angajatorul la plata retroactiva a CAS-ului, adica la depunerea declaratiilor rectificative la Casa de pensii. As dori sa stiu daca plata acestuia se poate face si de catre mine(daca da in ce conditii) si daca avand in vedere ca am obtinut acest drept in instanta se percep penalitati (daca da, prin ce metoda de calcul) la depunerea declaratiilor rectificative.
Este vorba despre perioada -01.01.2001-01.01.2004
Va multumesc.